Modernt svart-vitt i Hong kong

Inspirerande bilder från små boenden kan man aldrig få för många av! Den här urläckra lägenheten i Hong kong får mig att bli riktigt sugen på att inreda mer i svart-vitt. Trots att ytan inte är så stor har man fått plats med en mängd bekvämligheter och fina inredningsdetaljer.

Den öppna planlösningen till trots känns hemmet naturligt uppdelat efter olika typer av aktiviteter. Sovrumsdelen separeras till exempel från den kombinerade köks- och vardagsrumsdelen med hjälp av en dörröppning som är så stor att den är mer visuellt än praktiskt betydelsefull.

Hong kong apartment

En maffig Chesterfield-soffa funkar enligt min mening sällan i compact living-inredning eftersom de tar så stor plats, men här gör den sig alldeles utmärkt tack vare det i övrigt återhållna form- och färgspråket.

Lägg märke till det lilla vardagsrumsbordet som både rymmer förvaring och kan omvandlas i form och storlek allt efter behov. En annan bra och flexibel lösning är det lilla rullbord som skymtar strax bakom köksbordet. För tillfället tjänstgör det som underlag åt ett stilleben prydnadssaker, men skulle lika gärna kunna rullas iväg och användas som avställningsyta i till exempel köksdelen.

The kitchen

Köksdelen förtjänar också att nämnas. Här finns ett plåtskåp som väcker ha-begär med alla sina fiffiga småfack för förvaring. Intill det står det som står högst upp på min önskelista just nu: ett par fina trästegar som kan användas både för avhängning av till exempel kökshanddukar och som klätterstege när man behöver komma åt något på hög höjd. Såååå svåra att få tag i men ack så snygga!

Andra favoriter är den fina displayen av köksredskap ovanför spisen och de kaxiga prydnadssakerna på köksbordet. En rå dödskalle i brons och ljusstakar av renhorn blir välkomna, lekfulla inslag i den klassiska inredningen.

Cool detailsRädd att cykeln ska bli stulen? Förvara den inne i lägenheten på det här sättet så blir den samtidigt ett häftigt blickfång!

The desk is placed in the wardrobeOkonventionella lösningar gör det möjligt att utnyttja utrymmet till max. I den här lägenheten har skrivbordet placerats i garderobsdelen. För att inte krympa rummet visuellt har man valt en robust glasskiva som skrivunderlag. Provdockan som placerats i ena hörnet är förutom en bra hjälpreda vid sömnad, ett fint blickfång där den står.

Genom att hänga klädstänger i dubbla rader och i vinkel mot varandra har man skapat gott om utrymme för kläderna.  De många korgarna som placerats på golvet längs ena väggen sväljer en massa saker och behöver inte hållas nitiskt välorganiserade eftersom de vägghängda hyllorna ovanför döljer innehållet från kritiska ögon. Dessa hyllor är just nu tomma med undantag för ett par högklackade skor, men skulle mycket väl kunna användas för att ställa upp hela skosamlingen på. I nuläget paraderar en mängd skor på hyllan ovanför den ena klädstången. Fint det också!

Foton: Apartment therapy. 

……………..

I just love this Hong kong apartment! Cool, stylish and bold with many smart compact living-solutions. 

Annonser
Taggad , , , , , , , , ,

2 thoughts on “Modernt svart-vitt i Hong kong

  1. Plåtskåpet var verkligen snyggt! 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Annonser
%d bloggare gillar detta: