Fem fantastiska kök

Köket är ofta ett problemområde i compact living-hem. Det kan vara svårt att få till både funktion och bra arbetsytor då många saker ska få plats i ett litet utrymme. Men nöden är uppfinningarnas moder. Låt dig inspireras av fem kök där ägarna använt både fantasi och djärvhet i sina köksregioner.

Det här skönt gröna köket från Apartment Therapy får tårna att krulla sig av välbehag, så snyggt är det! Det känns större än sina få kvadrat tack vare att en stor del av väggarna målats vita och den övriga i en kall grön nyans som verkar fjärmande. Lägenhetsinnehavaren använder ett litet kafébord som köksbord, ett kaxigt val som ger rummet aha-faktor. Glasskivan gör dessutom att det upplevs som mindre skrymmande än det skulle ha tett sig med en solid skiva.

 

 

Mönstrat golv är ett fiffigt sätt att lura betraktaren till att tro att ett rum är större eftersom det stjäl blickarna från omgivningen. Schackrutigt ger en fräck retrokänsla, som passar utmärkt till originalluckorna från 50-talet. Bilden från Sköna Hem hittade jag genom Ellmanias blogg.

 

 

Lägenheter med bara ett rum kan med fördel delas av efter funktion med hjälp av möblemanget. I den här ettan har en trälåda skruvats upp i taket ovanför köksdelen och klätts i samma träfaner som köksdisken. Ett elegant sätt att skapa en klart avskild köksdel trots den  öppna planlösningen. Bilden kommer från The Record.

 

 

Även innehavare av små lägenheter kan låta sig inspireras av den rådande industritrenden. Den återhållna färgskalan möjliggör många materialkrockar och roliga detaljerna som gör köket personligt. Generöst tilltagen köksbänk med skåp och det smarta nyttjandet av väggarna gör det dessutom väldigt funktionellt. Bilden kommer från Countryliving.

 

 

Enhetlig färg och avskalade skåpluckor är ett annat sätt att ge den åtråvärda känslan av rymd. Gul är en tacksam färg som lyser upp trånga och mörka utrymmen. Som i det här soliga köket från LivingETC.

Annonser

4 thoughts on “Fem fantastiska kök

 1. Micke skriver:

  Köket från Apt Therapy ser verkligen cozy ut; med soffan i fönstersmygen, eller vad det kan heta?
  Det gula allra sist inger oxå en skön känsla!
  Jag börjar gilla din ”header”
  Den måste du behålla!

  • Kvadratsmart-Maria skriver:

   Jag tycker också att soffan i fönstersmygen är helt fantastisk! Jag när sedan många år en längtan efter att ha en fönstersmyg i min egen lägenhet, eftersom jag tycker att det är ett otroligt mysigt ställe att sitta och läsa på. I det här fallet gör ju soffan att man enkelt kan klämma in ett par extra gäster för fika om man bara flyttar bordet lite. Mycket värdefullt när köket är så litet.

 2. Nico skriver:

  Apt Therapy, wow!
  Undrar hur krukorna i fönstret håller sig där dom gör. Hängkrukor i någon form av röranordning? Väldigt svårt att se. Men har snöat in i denna tanke totalt under vintern. Att ha ”våningar” med krukväxter för ett fönster, som insynsskydd och som öker cozyfaktorn med minst 11.

 3. Kvadratsmart-Maria skriver:

  Hm, håller med om att det är lite otydligt hur krukorna hängts upp. Har ju skrivit om krukor för balkongräcken tidigare, kanske det kan vara något?
  https://kvadratsmart.wordpress.com/?s=balkongräcke

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Annonser
%d bloggare gillar detta: