Renoveringsbehov? Nja, ytrenovering!

Jag gillar att göra det svårt för mig. På alla möjliga områden. Blir alldeles till mig om någon kastar åt mig ett problem som jag får kämpa med både länge och väl, som en hund med ett ben. Det får inte vara för lättuggat, om jag ska fortsätta med matliknelser. Att nå ett mål är så mycket mer tillfredsställande om det har varit krävande att komma dit.

objekt4Den här inställningen har förstås inverkat på min bostadsjakt. För ett tag sedan tittade jag på en alldeles fantastisk lägenhet här i stan. Adressen var bästa tänkbara och lägenheten in i minsta detalj perfekt. Till och med kontakterna var utbytta och av den snygga, rundade sorten. Det enda störande momentet var en halvtråkig utsikt. Ändå lade jag aldrig något bud eftersom jag hade svårt att se hur jag skulle kunna sätta min egen prägel på boendet. Det blev på något sätt ointressant.

Nåväl, idag var jag på visning av vad mäklaren beskriver som en lägenhet med ”renoveringsbehov”. Ni som läst min tidigare guide i lägenhetsdjungeln vet ju vad det betyder och jag gick på visningen utan några större förhoppningar.

Hjärtat började så smått spela trumma i bröstet ganska snart efter att jag klivit innanför dörren. Jovisst, ytskikten ser verkligen hemska ut. Jodå, de flesta människor skulle förmodligen vilja slita ut 50-talsköket och börja på ny kula och visst är det ett streck i beräkningen att det inte finns någon balkong. Men oj, den här lyan har potential att bli riktigt fin.

Här pratar vi riktigt schysst planlösning med flera charmiga detaljer, stambytt och helkaklat badrum, det 50-talskök jag längtat efter i åratal och (fanfar) en öppenspis. Vi pratar också risiga ytskikt, men med möjlighet att ändras till det bättre med rimlig arbetsinsats. Vi pratar om en andra visning för mig. Sedan får vi se vad som händer.

………………..

Today, I took a look at an apartment with huge potential to become a really nice place. The current state of it is rather depressing but I´m itching to make the most of it. I will take another look at it and then we´ll see what happens. 

Annonser
Taggad , , ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Annonser
%d bloggare gillar detta: