Med känsla för detaljer

Det där med att få alla saker man köper att passa ihop och bilda en spännande helhet i hemmet är inte det enklaste. Det är så lätt att falla i fällan att göra konventionella val. Ställa upp möblemang på sätt man sett miljoner gånger tidigare. Fästa tavlan på spiken som fanns till hands istället för att spika upp en ny på ett mer spännande ställe.

Tack och lov finns det de som har blicken, kreativiteten och modet att skapa miljöer helt efter eget huvud. Själv blev jag eld och lågor när jag såg bilderna av det här hemmet i Helsingfors. Så inspirerande att det riktigt kliar i fingrarna på mig att dekorera om här hemma! Tack, tack, tack Rouva Jonesin för att du visade de här bilderna!

Black and white hallway with retro touch.

Svart-vit hall med retroinslag som kittlar ögat. Min blick kommer att vara inställd på palljakt framöver, var så säker!

Old and new stuff.

Här smälter nya föremål i svart-vitt ihop med en gammal byrå i fin harmoni. Dynamiskt och hemtrevligt på en och samma gång. Inte det lättaste att åstadkomma!

Lights surrounding the door frame.

Att ringa in dörröppningen med en ljusslinga är inte direkt någon ny idé, men att förse slingan med knuta på några lämpliga ställen gör arrangemanget mer intressant.

Yellow details in the bedroom.

Senapsgula detaljer i sovrummet. Här samsas flera olika mönster och material utan att rummet ter sig rörigt utan tvärtom inbjudande och stillsamt.

Childrens toys in happy colours.

Foto: Krista Keltanen för Deko-magazine. Källa: MRS JONES

Barnrum kan kännas lätt hysteriska att gå in i med alla leksaker i lysande färger som trängs där. Att som här samla mysdjuren på rad är ett fint sätt att skapa välkommet lugnt. Innan stormen, kanske man bör tillägga. Barnrum är trots allt en plats att leka på;)

…………………

This lovely home in Helsinki gives me the itch to start decorationg my home all over again. This is a joyous home filled with exciting details. Thanks for showing me this at your blog Rouva Jonesin!

Annonser
Taggad ,

4 thoughts on “Med känsla för detaljer

 1. Sisse-Sofie skriver:

  WOW! jeg har på de sidste to dage læst hele din blog igennem, og jeg kan ikke forstår halvdelen af hvad du skriver 😉
  Det er en fantastisk blog du har dig, I’ll be back!

  • Kvadratsmart-Maria skriver:

   Haha, vilken otroligt fin komplimang! Stort tack för de fina orden, jag suger åt mig som en svamp:) Ha det toppen och varmt välkommen tillbaka!

 2. Kajsa skriver:

  Hej!
  Jag letar efter en skoputslåda som man kunde sätta på väggen och sätta upp foten på. Jag såg den för några år sedan och undrar om någon har några tips var den fanns och var den kan tänkas finnas!

 3. lifeincerise skriver:

  Vad fint med ljusslingan runt dörren, måste nog hem och testa ;>

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Annonser
%d bloggare gillar detta: