Läsartips: hyllvägg i dörröppning

Ibland är det bara att tugga i sig att man har fel. När läsaren A hörde av sig till mig för att få lite tips och råd om hur hon och hennes pojkvän skulle kunna inreda sitt nya compact living-boende var jag skeptisk till idén att täcka öppningen till sängvrån med bokhyllor. A trodde att lösningen skulle ge känslan av ett mysigt krypin där bakom, medan jag oroade mig för att det skulle kännas för instängt och rekommenderade dem att testa att avgränsa sängen med hjälp av draperier i tyg eller fransar istället.

De valde att ändå köra på bokhylle-lösningen, vilket jag för övrigt tycker är helt rätt. Man kan gärna be människor om råd men i slutändan bör man ändå välja det som känns rätt i magen. Hur som helst visade det sig att bokhylle-lösningen funkade strålande. Eller vad sägs om de här efter-bilderna från lägenheten?

Hyllor framför dörröppningen.

Bakom hyllorna finns en mysig sängvrå.

Foto: Läsarbild

Genom att ställa bokhyllorna på tvären i rummet skapas inte bara ett mysigt krypin att sova i, det öppnar också möjligheterna att möblera vardagsrummet på ett annrolunda sätt än det gängse. Paret har till exempel ställt soffan i mitten av rummet istället för den vanliga placeringen mot väggen. Kul och lite annorlunda.

………………

Two of my readers chose to place their bookshelves in the dooropening to their little bedroom in order to create a wall where there wasn´t any. I was sceptic to the solution but when I saw the pictures of it, I had to admit that it works just fine. 

Annonser
Taggad , , , , ,

6 thoughts on “Läsartips: hyllvägg i dörröppning

 1. A skriver:

  Vad roligt!! Vi har dessutom målat baksidan av BILLY-bokhyllorna vita! Det gör att vårt krypinn känns som ett riktigt sovrum. Känns bra att kunna umgås i vardagsrumsdelen utan att sängen syns. Hela lägenhetens planlösning blev mer social när vi ställde soffan i mitten av rummet, eftersom det skapar mer rum(vilket jag inte trodde innan vi testade!) så jag rekommenderar verkligen detta till andra compact-living älskare! Tack bästa kvadratsmart! // A

  • Kvadratsmart-Maria skriver:

   Ingen orsak! Tack för att jag fick låna bilderna till bloggen. Lycka till i nya lyan:)

 2. ploefff skriver:

  Hvordan ser bagsiden ud? Jeg er lige blevet færdig med et opslagstavleprojekt (http://ploefff.wordpress.com/2012/05/10/nar-nod-giver-nogen-kvinde-en-kinderuberraschung/) Jeg tænker at man kunne lave en KÆMPE opslagstavle bag på boghylderne, hvor de kunne hænge billeder op evt med hvidt stof så det også kunne bruges til lærred for en projekter: soveværelse OG hjemmebiograf – det er sejt 🙂

  • ploefff skriver:

   ah de er malet, der var jeg lige lidt for hurtig, men derfor kan opslagstavleidéen stadig godt bruges.

   • Kvadratsmart-Maria skriver:

    Absolut! Vilken toppenidé! Jag kikade in på din blogg och såg lösningen med egna ögon- riktigt snyggt. Tack för att du delade med dig!

 3. Sandra skriver:

  Hej! En idé att spinna vidare på; Byt ut en del av bokhylle-ryggen till plexiglas, för att släppa in lite ljus till krypinet.

  Kanske högst upp eller mot golvet? Så kan man fortfarande ha lite stökigt utan att behöva se rakt in i röran.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Annonser
%d bloggare gillar detta: