IN- och UT-listan vecka 18

Nämen! När jag skulle publicera veckans IN- och UT-lista upptäckte jag att den jag skrev förra veckan av någon mystisk anledning försvunnit från bloggen. Men skam den som ger sig, här kommer resultatet för vecka 18.

Det är inte bara för krogbesök, eftertraktade konsertbiljetter och haussade filmpremiärer man köar numera. Återvinningscentralen lockar långa svansar av besökare varje helg.

Jag, som på grund av mitt rensande är något av en stammis sedan nyår, kan inte låta bli att få lite ont i magen av att se mängderna av sopor folk slänger. Särskilt smärtsamt tycker jag det är att se någon komma släpande på fullt funktionsdugliga möbler och sedan hiva ner dem bland all annan bråte i en container med mixat innehåll. Sånt resursslöseri, helt i onödan!

Bilkö till återvinningscentralen.

Men just den här helgen hade det tillkommit en nyhet som gjorde mig alldeles varm i bröstet.

Refurn tog emot möbler.

Möbler på väg till nya ägare.

Företrädare för Refurn fanns på plats för att ta emot möbler som i annat fall slängts på tippen. Refurn är en kombinerad studio och möbelbutik där man renoverar och utvecklar gamla möbler samt tillverkar helt nya möbler av gammalt material. Företaget säljer även verktyg för den händige som själv vill fixa till släktklenoderna. Det finns även kurser för den som vill lära sig mer. Toppen tycker jag! Här finns en artikel om verksamheten.

Min kasse med utrensade saker.

Så här såg min vecka ut på prylfronten:

IN

 • 1 ryggsäck
 • 2 strumpbyxor

UT

 • 1 ryggsäck, soporna
 • 1 par sandaler, Myrorna
 • 3 par skor, Myrorna
 • 1 baströja, soporna
 • 1 underkjol, Myrorna
 • 1 örhänge, metallåtervinning
 • 1 par trekvartsbyxor, Myrorna

Summa: -6 saker

Kommentar: Ibland måste man tyvärr inse att saker är bortom räddning. Idag gjorde jag mig av med min älskade bug bag, en ryggsäck sydd så att den ser ut att ge bäraren en skalliknande formation på ryggen. Den hade gått sönder igen, trots att den nyligen kom tillbaka från lagning hos skräddaren och dessutom håller flera nya sömmar på att ge upp. Jag köpte den i Filippinerna för ett och ett halvt år sedan trots att jag märkte att det inte var någon superkvalité eftersom jag verkligen gillade väskan. Den blev alltså inte så långlivad. Sensmoralen i detta: köp inte skit utan satsa på bra grejor som håller.

Ett par högt älskade sandaletter som gått sönder gick även de i soporna, liksom en nerfläckad baströja. Mina övriga avlagda skor, trekvartsbyxorna och underkjolen hoppas jag kan glädja någon annan bättre.

Den uppmärksamme har kanske lagt märke till de två tuber med hårvårdsprodukter som lämnades in bland kemikalierna på återvinningscentralen. Räknar dem som förbrukningsvaror och tar därför inte upp produkterna i sammanställningen.

…………….

For some reason, the blog post I wrote about the things I threw away last week have been unpublished. So, here we go again! Last week I got rid of six more things than I brought home. Not too bad.

Annonser
Taggad , , , ,

2 thoughts on “IN- och UT-listan vecka 18

 1. mindre prylar skriver:

  Min morfar, borta sedan många, många år sa: – Den som köper billigt köper dyrt!
  Brukar predika detta eftersom jag gillar kvalité och hellre köper rejält och sällan. Men visst kan man falla för något som man vet kanske inte är så bra men- man vill bara ha det!

  • Kvadratsmart-Maria skriver:

   Vilken klok morfar! Det där talesättet ska jag helt klart lägga på minnet. Det är ju helt sant att de där billiga grejorna blir dyra i längden eftersom man tvingas ersätta dem med nya så snabbt. Just den här väskan gick emellertid inte att motstå när det begav sig…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Annonser
%d bloggare gillar detta: