Compact living på hjul

Tillhör du skaran som gillar att se dig omkring här i världen och gärna testar att bo på olika platser? Då ska du läsa lite extra noggrant nu. Det här pyttehuset på bara 11,6 kvadratmeter är nämligen byggt på en släpvagn och kan enkelt transporteras vart du än bestämmer dig för att styra kosan.

The ProtoHaus is built on wheels

The ProtoHaus är dessutom inrett på ett inbjudande sätt. En sovloft finns inrymt strax under taknocken vilket separerar det naturligt från resten av boendet. Små fönster som placerats på ömse sidor om bädden gör att loftet trots sin ringa känns både ljust och luftigt.

Clever interior solutions

Rikligt med platsbyggd förvaring och ett ihopfällbart bord som tjänstgör som både matbord och skrivbord gör även resten av hemmet funktionellt.

Sink and cupboards in the kitchenarea

The stove and shelves for kitchen utensils.

Foto: So´mace lifestyle

Platsbyggd förvaring har sprängts in på båda sidor om den lilla gasspisen. Stöket där inne döljs av naturfärgade förhängen. Lockförsedda förvaringsburkar och ett praktiskt knivblock är andra compact living-lösningar värda att härma, liksom krukan med köksredskap som står redo vid fönsterkarmen.

Jag är däremot skeptisk till att ha hyllor med öppen förvaring så tätt intill spisen. Matoset torde göra att glasen ser flottiga ut ganska omgående…  Å andra sidan kan det vara värt omaket att behöva diska glasen lite oftare för att få plats med dem på ett smidigt sätt.

…………….

This small cabin of only 125 sq feet is built on wheels and can be moved around every time you decide to move. I´m impressed by the neat interior and the way things can be put away easily. 

Annonser
Taggad , , , ,

3 thoughts on “Compact living på hjul

  1. Kajsa skriver:

    Ska man köra med glasen framme?

  2. ploefff skriver:

    Det var netop min bekymring. Jeg har sejlet i mange år og ved af erfaring at hvis ikke tingene er surret fast, så bliver de ikke der hvor de var. Der er meget åben opbevaring og selvom landevejen ikke er lige så voldsom som høj sø, så ville en kant på hylderne og låger foran bøgerne ikke skade. Når det er sagt skal de have stor ros for indretningen, den er virkelig flot og føles ikke som tiny.

  3. Kvadratsmart-Maria skriver:

    Nja, jag tror inte att den här lilla stugan är tänkt att forslas runt som ett slags husbil. Som jag förstått saken så är hjulen snarare en detalj som gör att man enkelt kan flytta huset vid behov. Förmodligen är det anledningen till att inredningen inte är så anpassad för transport som man kanske skulle önska. Även jag kan se att det finns en mängd saker i inredningen som kommer att behöva packas ner och lindas in under transport. Under förutsättning att man inte flyttar runt alltför ofta borde det dock vara ett ganska litet bekymmer.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Annonser
%d bloggare gillar detta: