Lite off topic: noppborttagaren

Efter några månaders rensning bland mina saker tycker jag mig börja ha bättre koll på läget. Jag spontanshoppar inte på samma sätt som tidigare och är betydligt mer medveten om vilka saker jag faktiskt behöver och letar mer aktivt efter dem. En annan mycket positiv sak är att det har blivit märkbart enklare att hålla ordning här hemma. Jag behöver sällan leta efter saker nu när i stort sett alla prylar har sina bestämda platser. Så. Otroligt. skönt.

En sak har emellertid blivit väldigt uppenbar och det är att färre plagg i garderoben innebär ett större slitage på de som finns där. Jag är nu inne på att i fortsättningen köpa färre, men bättre plagg än tidigare och även ta bättre hand om dem jag redan har.

Därför köpte jag en noppborttagare förra veckan för att se om det gick att rädda två favorittröjor som börjat ta lite stryk. Och se; det gick finfint! Jag provkörde min nyinköpta Coline på både små och stora noppor igår kväll och den klarade båda delarna med glans.

Tack till Moa för tipset!

Annonser

17 thoughts on “Lite off topic: noppborttagaren

 1. Kristina skriver:

  Jag som alltid sett en noppborttagare som en onödig pryl… en ”dammsamlare” och istället slängt mina noppiga tröjor (alternativt gett dem till röda korset). Hmm … jag kanske ska tänka om där….

  • Kvadratsmart-Maria skriver:

   Mmmm. Nu beskrev du även min tidigare inställning till noppiga tröjor. Till mitt försvar måste jag säga att den noppborttagare jag hade testat innan den här var tämligen värdelös. Därför känns det extra bra att nu ha hittat en som funkar.

 2. Pernilla skriver:

  Jag borde också köpa en noppborttagare. Har några tröjor som skulle behöva räddas..

 3. Moa skriver:

  Så glad jag är att höra att du blev nöjd! Sådana bra prylar förtjänar absolut mer uppmärksamhet; perfekt att ha ett inlägg om bara denna.

  • Kvadratsmart-Maria skriver:

   Kul att du gillade inlägget, även om du hade järnkoll på själva prylen redan innan;) Tack än en gång för tipset!

 4. Bu skriver:

  Det bästa sättet att undvika noppor är att undvika polyester blandat med tex bomull eller viskos. Alla mina ”blandmaterials”-tröjor, som ska efterlikna bomull, blir noppiga 10 gånger snabbare än när det är 100% bomull (alt. en hög halt med bomull och en lägre halt elastan).

  • Kvadratsmart-Maria skriver:

   Helt sant! Jag har blivit betydligt mer kräsen när det gäller materialet i de kläder jag köper. Precis som du säger så finns det ju material som både känns och håller bättre än andra. Däremot har jag ett par materialblandningar i garderoben som är rackarns härliga i färg och fason och de gör jag nu mitt bästa för att förlänga livet på:)

 5. Johanna skriver:

  Hejsan!
  Hittade din blogg av en slump och nu har jag läst alla gamla inlägg, enda till det första 18/3-09. Vilket fantastiskt jobb du har lagt ner! Nu har du ett nytt fan!
  Mvh
  Johanna

  • Kvadratsmart-Maria skriver:

   Varmt välkommen hit! Imponerande att du läst alla inlägg här på Kvadratsmart. De börjar närma sig 400 stycken, så det måste ha tagit en hel del tid! Kul att du gillade det du läste och hör gärna av dig igen:)

   • Johanna skriver:

    Ja det tog en liten varje dag i någon vecka att bläddra igenom allt, men det var det värt! Har hittat flera inspirerande foton och idéer.

 6. Helen Holmberg skriver:

  Noppbortagare är en underbar uppfinning! Framförallt för bomull & akryl plagg som noppar efter en tvätt typ.. Underbart rensa garderoben, det blir många impulsköp genom åren som bara inte hör hemma där + man lär sig vad man verkligen behöver och använder så man lär sig shoppa rätt. Finns mycket saker som är fina på en och man vill ha men som man verkligen aldrig har nytta av..
  Älskar din blogg, så glad jag fick upp ögonen för den sen du skrev om mitt gamla kök :-))

  • Kvadratsmart-Maria skriver:

   Visst är det härligt när man börjar känna att man på allvar har koll på sina tillhörigheter och kan stå emot de där hopplösa impulsköpen.

   Vad roligt att du fortsätter att läsa min blogg, det värmer!

 7. Jennifer skriver:

  Asså, jag har haft hål på två av mina favorittröjor med min Noppborttagare, senast i morse fick jag sy ihop ett hål som den orsakat (eller så är det jag som orsakat den men hur svårt ska det va?). Nu åker den i soporna!!

 8. Evelina skriver:

  För dem med mindre plånbok fungerar det även utmärkt att använda en rakhyvel och ”raka” bort nopprorna.

  • Kvadratsmart-Maria skriver:

   Vad spännande! Just den varianten har jag aldrig hört talas om tidigare. Blir allt lite nyfiken på att testa. Tack för det fina budgettipset Evelina!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Annonser
%d bloggare gillar detta: