IN- och UT-listan vecka 6

”Den som har egna böcker eller filmer att göra sig av med får gärna ta med dem, men det är inget krav. Den bästa tjänst du kan göra mig är att komma tomhänt och gå härifrån med så många böcker som möjligt!”

Så löd en del av den inbjudan jag skickade ut inför gårdagens afternoon tea-bjudning här hemma. En försvarliga skara vänner kom förbi, drack te, åt scones och kikade i högarna med utrensade objekt. Mitt compact living-boende ställdes på prov men vi lyckades få plats i vardagsrummet hela gänget (efter att benen skruvats av och på köksbordet så att det kunde förflyttas in i rätt rum. Hehe!) Himla trevligt och mycket praktiskt då alla hittade någonting att ta med sig hem.

Afternoon tea

Själv lade jag, trots min rensningsiver, rabarber på en film som en kompis hade tagit med sig, men det må vara förlåtet då den sedan länge stått på min ”att se-lista”. Sammankomsten resulterade ändå i ett fint resultat på veckans utkonto.

IN

 • 1 dvd-film, gåva
 • 1 halsduk, gåva
 • 1 kökshandduk, gåva
 • 1 blomma, gåva
 • 2 tvättpåsar

UT

 • 10 dvd-filmer, gåvor
 • 11 böcker, gåvor
 • 2 tvättpåsar, Myrorna
 • 3 BH-ar, Myrorna
 • 2 byxor, Myrorna
 • Några udda strumpor

Resultat: -22 saker.

Kommentar: Söndagens träff med bokutdelning blev en lyckoträff för min utrensning. Ska definitivt ha liknande bjudningar framöver! Några böcker och ett par filmer blev över och de hoppas jag kunna frakta till en second hand-affär redan den här veckan.

Jag fortsätter även rensa ut kläder. Den här gången var det tre urvuxna BH:ar och två byxor som rensades ut. I samband med veckans tvättinsats gick jag igenom strumplådan efter förlorade makar och kastade de som blev över i soporna. Den som löser mysteriet med vart alla försvunna strumpor tar vägen förtjänar ett pris!

Veckans enda inköp var ett riktigt lyckat sådant. Jag har länge velat ha tvättsäckar med rekommenderad tvättemperatur tryckt på framsidan för att underlätta tvättsorteringen. I helgen hittade jag de ultimata säckarna och kunde äntligen pensionera mina gamla trotjänare som nu gjort sitt. Badrummet, där säckarna hänger, har aldrig sett så bra ut!

Hade också turen att få ett helt fantastiskt hembakat surdegsbröd inlindat i en superfin kökshandduk av två gäster. Jag, som länge varit på jakt efter ersättare för mina handdukar, blev superglad. Under veckan fick jag också en halsduk och en söt liten blomma i present.

…………………..

Yesterday I invited some friend over for afternoon tea anda a book and dvd swap. I got rid of a lot of things, had a good time and found myself a dvd that I´ve wanted to see for a long time. I can really recommend this kind of get together.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: