Pyttehem på 10 kvm

Tio kvadratmeter kan tyckas vara ett väl litet boende. Men med lite planering och noggranna val av möbler och färger kan man skapa ett funktionellt hem även på så liten yta. Bildbevis ser ni nedan.

Small apartment

Med så få kvadratmeter gäller det att kunna stuva saker och möbler när de inte används. Matplatsen består till exempel av ett fällbord som viks ner mot väggen när det inte används. Sitter gör man på ett par klappstolar som ställs åt sidan när måltiden är överstökad.

Som synes går hemmet i vitt, vitt, vitt vilket gör det ljusare. Några galgar är nonchalant upphängda för synlig förvaring. Mer skrymmande saker göms undan i flätade vita korgar på öppna hyllor.

The kitchenete

Köksvrån är liten men naggande god. Luckor i samma färg som väggen gör att de knappt syns alls och detsamma gäller micron som byggts in i ett av skåpen. Matoljor och andra tillbehör göms undan i en fin gammal låda när de inte används.

The entrance

Istället för en skrymmande hallmöbel använder man här krokar på insidan av ytterdörren för upphängning av ytterplaggen. På så vis kan det lilla garderobsutrymme som finns användas till övriga kläder. Observera även skoskåpet som ställts in strax innanför ytterdörren. Där göms skorna undan när de inte är ute på tur.

Small toilet

Skalar man bort onödiga saker behöver en toalett inte vara särskilt stor. Här göms toalettsakerna undan i en vägghängd kommod under tvättstället eller i det spegelförsedda badrumsskåpet. Handdukarna har vikts ihop i en prydlig hög ovanpå en hylla och toalettpapper och andra småsaker lagts i korgar.

Foto: Booli

………………………….

Clever planning and carefully chosen furniture makes this tiny apartment of only 107 square feet a functional home.

Annonser

6 thoughts on “Pyttehem på 10 kvm

 1. mikva skriver:

  Hej!
  Ja, det var verkligen välplanerade kvadratmetrar. Men ett par kulörta detaljer hade nog inte varit fel.

  • Kvadratsmart-Maria skriver:

   Själv inreder jag gärna med färg och skulle inte trivas i ett helt vitt hem. Däremot gillar jag faktiskt den här varianten eftersom lägenheten inretts i vitt utan att för den skull ge ett sterilt intryck. Men, men, vi tycker alla olika:)

 2. Jonas skriver:

  Vart hittar man köksbordet + stolarna? Ikea har ett väggmonterat klaffbord men de är mindre.

  • Kvadratsmart-Maria skriver:

   Hej Jonas!
   Jag vet tyvärr inte vart man hittar exakt det köksbordet, men generellt brukar väggmonterade klaffbord vara ganska lätta att hitta. Planen är att sammanställa några fina varianter här på bloggen inom en snar framtid, så håll utkik!

 3. Nissan skriver:

  Oj, så litet! 🙂
  Smarta lösningar, men jag skulle inte heller trivas i helvitt. Helvitt är ok i ett badrum, men annars behöver jag betydligt mer färg för att trivas.
  Smart att tom få användning av ytterdörren, som kom-ihåg-tavla!

  • Kvadratsmart-Maria skriver:

   Jag gillade också kom-ihåg-tavlan men är lite orolig för att den ska kleta ner kläderna man hänger upp på dörrkrokarna. I och för sig finns det ju pennor som man kan använda till svarta-tavlor numera och de kletar förmodligen inte lika mycket som de traditionella kritorna.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Annonser
%d bloggare gillar detta: