Bland krokar & hyllor

För ett år sedan vid den här tiden var jag i Tokyo. En helt fantastisk resa och en omtumlande, helgalen, spännande och omvälvande stad som etsats sig fast i hjärnbarken. En av många minnesvärda saker är hur otroligt duktiga japanerna är på compact living. Idag kikar vi in i Maris lägenhet, som är ett alldeles strålande exempel på detta.

In a tiny japanese apartment.

Lekfullhet och uppfinningsrikedom präglar den här hemmet. Trots den begränsade ytan känns det hemtrevligt och välkomnande. Lägenhetsinnehavaren Mari har inte låtit sig begränsas av den begränsade tillgången till förvaringsutrymme. Tack vare smidiga hyllor och krokar har hon skapat plats för avställning och upphängning av saker. Halsband i blandade kulörer dinglar i dörröppningen och glatt färgade detaljer syns lite här och var i lägenheten.

At Mari´s place.

Favoriterna bland skivor, magasin och böcker frontas på grunda hyllor. Och vem har sagt att en tamburmajor måste stå i hallen? Här har den istället placerats i ett hörn i allrummet där den håller ordning på både huvudbonader och väskor.

The sofa and clever storage.

En äkta tokyobo har förstås imponerande uppsättningar av både hattar och scarves. För att inte tala om antal nagellack! Genom att låta dem paradera högt ovanför huvudhöjd blir de inte lika iögonfallande som om de placerats lägre ner.

A narrow mirror and eyecatching wall decor.

En anslående väggdekor drar blickarna till sig och verkar vidgande på rummet.

Fler bilder hittar ni hos Cush & Nooks. Tack Maria för tipset!

……………..

Despite limited storage space, japanese Mari has managed to create a both cozy and well working home. The inventive use of hooks and little shelves to store and display everything from pots to nailpolish is the key to the success.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Annonser
%d bloggare gillar detta: