IN- och UT-listan vecka 2

Publiceringen av veckans IN- och UT-listor har redan gett avsedd effekt. När helgen började närma sig insåg jag att jag riskerade en försmädlig nolla på ut-delen av lista och det gav mig eld i baken. Här är slutresultatet:

IN

 • 1 tvålpump

UT

 • 1 tröja, soporna
 • 1 linne, Myrorna
 • 1 klänning, Myrorna
 • 1 kjol, Myrorna
 • 2 par jeans, soporna
 • 1 trasigt strykjärn, elavfall
 • 7 handdukar, Myrorna

Kommentar: Är mäkta stolt över slutresultatet som jag spurtade till mig! -13 grejor är helt i min smak! Just nu är det enkelt att låta bli att köpa grejor eftersom jag är så irriterad över alla saker att jag inte har någon större lust att dra hem fler. Däremot var utrensningen aningen emotionell den här veckan.

Jag var verkligen jätteförtjust i de båda jeansen jag kastade. Det ena paret hade jag slitit sönder och samman så att jag inte med äran i behåll kunde fortsätta visa mig i dem bland folk. De andra jeansen var nästan nya, men hade spruckit i tyget på ett sätt som gjorde dem omöjliga att laga på ett snyggt sätt. Trist! Även tröjan var en av mina solklara favoriter, men hade fått ett fult hål i stickningen sedan jag fastnat i ett dörrhandtag och dessutom blivit noppig i nederkanten. Dags att slänga, alltså.

…………………..

In order to make more space in my home, I keep on throwing stuff away. This week I ended up buying myself a new soap dispenser and threw away a sweater, a top, a dress, a skirt, two pairs of jeans, one iron and seven towels. I´m pretty satisfied!

Annonser
Taggad

8 thoughts on “IN- och UT-listan vecka 2

 1. Älskar de här listorna! Borde börja jag med, om än inte i bloggform utan mer som en piska framåt veckoslutet … =) Den här veckan åkte saker nog mest in tyvärr, förutom en stackars pelargon som gett upp om livet. Men hejaheja, detta är toppen!

  • Kvadratsmart-Maria skriver:

   Vad härligt med en liten hejaklack!;) Nu blir jag ännu mer motiverad att fortsätta utrensningen! Tycker absolut att du ska börja du också, så kan vi peppa varandra.

 2. Pernilla skriver:

  Hurra, bra jobbat! Kul att det blir en push i rätt riktigt även för dig, känner helt igen mig i att man inte vill riskera att behöva blogga ett plusinlägg! 😉

  • Kvadratsmart-Maria skriver:

   Nej, den nesan vill man ju inte gärna utsätta sig för;) Tack för inspirationen, det här med IN- och UT-listor är ett himla bra påfund!

 3. Ingrid skriver:

  Jag beundrar verkligen att du lyckas rensa ut så mycket saker, och inte ersätter dem med nytt. 🙂

  • Kvadratsmart-Maria skriver:

   Haha, njae jag får nog erkänna att jag köpte ett nytt strykjärn och fräschare handdukar redan innan jag började publicera de här IN- och UT-listorna, så de utrensningarna får du ta med en nypa salt. Dels tyckte jag att de gamla handdukarna skulle göra sig bättre hos någon annan och utan strykjärn klarar jag mig inget vidare så det var jag också tvungen att ersätta enligt principen ”att ha ett hem som är funktionellt för mig”. Publiceringen av senaste listan fungerade snarare som en blåslampa i rumpan på mig så att jag verkligen tog mig i kragen och gjorde mig av med de gamla som jag tänkt. Men på sikt kommer det här definitivt innebära att jag omger mig med färre saker. Lyckas jag bara göra mig av med en enda sak mer än jag släpar hem varje vecka det här året så kommer ju slutsumman att ligga på -52 saker och det är ju inte fy skam! Men jag erkänner att jag hoppas kunna rensa ut betydligt mer än så.

 4. Moa skriver:

  Jag har väldigt svårt för att slänga kläder när det finns så bra second hand-butiker, men ett par bra jeans använder man ju gärna tills de inte längre är användbara. Angående noppor finns det däremot jättebra grejor nu för tiden som gör plagg släta och fina igen och fungerar överraskande bra! Avnoppare finns eller har funnits på Claes Ohlson tidigare, vet dock inte hur det är i nuläget. MVH

  • Kvadratsmart-Maria skriver:

   Jag tycker också att det skär i hjärtat att slänga kläder i soptunnan eftersom jag är ett stort fan av second hand. I vissa fall, som med kläderna jag slängde, går det emellertid inte att rädda dem. Stort tack för tipset om avnopparen! Jag har alltid trott att de var mer av en marknadsföringsgrej än verkligt funktionella, men nu ska jag absolut testa en. Har två stickade tröjor som skulle behöva en omgång;)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Annonser
%d bloggare gillar detta: