Uppdaterad version: (Rätt många) ord om mig

Jahapp. Ibland bestämmer sig tekniken för att jävlas med mig och i det här fallet upptäckte jag det inte förrän långt efter publiceringen av det jag trodde var svaren på era frågor till mig:( Av någon anledning publicerades bara ett första utkast av texten och både bilder och länkningar saknades. Vete sjutton hur det gick till, men här kommer i alla fall det korrekta inlägget i återställd form. Ni cirka 300 som redan hunnit läsa den stympade varianten: erase and rewind.

*****************************************

Här kommer svaren på era frågor om mig. Ska erkänna att flera av dem gav mig en del huvudbry. Har till exempel aldrig funderat över mig själv i form av mönster, land eller djur… Haha! Det här blir tveklöst det längsta inlägget någonsin här på bloggen. Håll i hatten!

………………………

Frågar några ”om jag vore”frågor och hoppas på både svar och motivering;) Om du vore en färg, vilken skulle du vara?

Jag är tveklöst orange. För mig är det en färg som står för glädje, energi och kreativitet- ord som beskriver mig rätt väl.

Om du vore ett mönster, vilket skulle du vara?

Sigvard Bernadottes klassiska mönster Virrvarr från 1958 tycks jag aldrig tröttna på, så det får bli det.

The pattern Virrvarr with it´s creator Bernadotte

Om du vore en möbel, vilken skulle du vara?

Jag är en ”soffoman” och skulle lätt kunna ruinera mig på soffinköp. Det finns ju så många snygga exemplar! Du kan leva ett helt liv i en soffa och fick jag bara välja en enda möbel skulle det bli den här.

Om du vore ett djur på zoo, vilket skulle du vara?

Jag tycker inte om att gå på zoo, eftersom jag tycker att djuren ser så ledsna ut. Därför vill jag gärna föreställa mig själv som utbrytarkungen. Annars tror jag att zebran ligger mig närmast- inte så stor som de andra hästarna, men snabb och försedd med egenskaper som gör att den ändå sticker ut i mängden.

Om du vore ett land, vilket skulle det vara?

Eeeeh, det här är en chansning eftersom jag aldrig varit där men jag säger Nya Zeeland. Jag gillar omväxling och landet på andra sidan jordklotet verkar ha allt: äventyr, vacker natur, varierande klimat och trevliga invånare. Och jodå, någon gång SKA jag resa dit!

Bästa inredningsköpet alla kategorier- vad och varför?

Fick fundera både en och två gånger på det här svaret men kom fram till att det är mina köksstolar. Jag har haft dem i si så där åtta år nu och har hittills inte sett några som jag tycker är snyggare. Stolarna har fått följa med mig till fem olika boenden och har passat lika bra överallt, mycket tack vare att de är så nätta och smidiga i utformningen. Som det känns nu kommer de att få följa med mig i åtta år till.

Hur gammal är du?

34

Civilstånd?

Singel

Vad jobbar du med?

Jag jobbar som videojournalist på lokal-tv. Det innebär att jag både gör research, filmar, intervjuar och klipper ihop mina inslag samt skriver in och tidsinställer de olika namnskyltar som behövs. De gånger jag tycker att det tillför inslaget något så syns jag i tv-rutan också. Ett superroligt och väldigt omväxlande jobb!

Här vill jag tillägga att jag bloggar som privatperson, helt frikopplad från min arbetsgivare.

Favoritfilm?

Har ett stort filmintresse, så det är svårt att bara nämna en enda film. Några jag verkligen gillar är Old boy, Allt om min mamma och Crouching tiger hidden dragon.

Todo sobre mi madre

Favoritbok?

Oj! Läser så mycket och i så många olika genrer att det är omöjligt att välja en enda. Lasermannen av Gellert Tammas och Born to run av Christopher McDougall hör definitivt till de bästa.

Beskriv dig själv med några få ord.

Glad, omtänksam och ärlig idéspruta. Ambitiös och social. På minussidan: ibland otålig och tidsoptimist. Dock aldrig på jobbet, har aldrig missat en deadline.

Undrar om dina inspirationskällor: Bästa bloggen, boken, magasinet, filmen/scenografin, allmänna platsen, stylisten, eller ngt annat som helt enkelt inspirerar dig i livet/arbetet/inredningen.

Oj! Jag skulle kunna skriva hur mycket som helst som svar på det här (och har närapå gjort det också).

Jag inspireras av allt möjligt och kläcker fler idéer än jag hinner förverkliga. Det fina med det är att det alltid händer saker omkring mig, nackdelen är att det kan vara lite stressande. Kanske är det en av anledningarna att jag verkligen njuter av aktiviteter som ger lugn och tid till eftertanke; som fjällvandringar, långa promenader i skogen och joggingturer. De bästa idéerna har en tendens att komma när man anstränger sig som minst för att locka fram dem.

Jag inspireras också av att testa nya saker och utmana mig själv. Tror att det är viktigt att kliva ur sin egen bekvämlighetszon för att fylla på med nya intryck emellanåt. Jag brukar till exempel försöka gå någon kurs per termin, älskar att resa och träffa nya människor. Visst händer det att ”nymodigheterna” inte faller mig på läppen, men jag tycker alltid att det är spännande att vidga mina vyer. Bland det bästa jag vet är att träffa någon som håller på med något helt annat än jag själv och brinner för saker som jag kanske inte ens har hört talas om. Då ställer jag en massa frågor och suger i mig information och inspiration som en svamp.

Sedan är jag en sån som läser det mesta jag kommer över. När det gäller tidningar och magasin är jag en notoriskt otrogen läsare eftersom jag tycker att olika titlar har olika styrkor. Ett undantag fanns till alldeles nyligen; jag läste varenda nummer av YourLife som var helt i min smak. Tyvärr har tidningen lagts ner. Andra magasin som tilltalar mig är till exempel Runner´s world, LivingETC, Kloka hem och Filter.

I RSS-feed:en har jag en mängd bloggar som jag följer mer eller mindre regelbundet, men favoriterna just nu är definitivt Tuva Minna Linn, Ekoenkelt, Försök att inte se så snygg ut, A Mercyfuck in Svenssonville (bästa bloggtiteln!!!) och Balans i livet. Väldigt olika stuk på de bloggarna, enda gemensamma nämnaren är väl att alla är välformulerade och skrivna av tjejer som helt uppenbart har huvudet på skaft. Texterna sätter igång en massa funderingar och ger mig en massa inspiration på en mängd olika områden.

När det gäller inredning är mina vänner mina absolut största inspirationskällor. Jag har turen att vara omgiven av en hel drös härliga människor som vågar ta ut svängarna i inredningssammanhang och är intresserade av att diskutera färg och form. De återkommande loppisrundorna med mitt tjej-gäng där bland annat Husligheter-Maria ingår ger mig inredningskickar för flera månader framöver. Detsamma gäller ”hembesök”, fikadiskussioner och second handbesök med flera av mina andra kompisar.

I jobbet blir jag som mest inspirerad de gånger jag får möjlighet att belysa orättvisor och lyfta upp problem inom olika områden för att försöka få till stånd en förbättring. Jag avskyr orättvisor och blir rasande av att se människor bli illa behandlade, särskilt de som av olika anledningar inte har möjlighet att slåss för sig själva. Då vill jag hjälpa till, ställa till svars, ställa till rätta. Det är min starkaste drivkraft.

Det är också otroligt häftigt med riktigt genomarbetade reportage, nytänkande bildlösningar och annorlunda sätt att berätta en historia på. Sånt går jag igång på.

Undrar också hur mycket tid du lägger på bloggandet, inkl research.

Det är jättesvårt att uppskatta hur mycket tid jag lägger på bloggen eftersom den blir så upphackad, men gissningsvis cirka 1,5 timme per dag. Jag har alltid en idébok till hands att punkta ner uppslag och råtexter i när jag inte är i närheten av en dator. Det gör att jag inte glömmer bort tankar som dyker upp och det går snabbare att skriva inläggen när jag väl får möjlighet.

Själva skrivandet tar inte särskilt lång tid. När det gäller Kvadratsmart är det istället researchen som är tidskrävande. Ibland bygger jag inlägg på idéer som dykt upp i huvudet och då måste jag leta efter lämpliga bilder för att visa vad jag menar. Andra gånger dyker bilden upp först och då går det betydligt fortare.

Hoppas ni fått svar på era frågor! Skulle några fler ha dykt upp medan ni läste texten ovan så är det fritt fram att ställa följdfrågor;)

Kram Maria

Can

En otroligt vacker bild som jag hittade via Norrsken.

………………

The answers to your questions about me. 

Annonser
Taggad ,

4 thoughts on “Uppdaterad version: (Rätt många) ord om mig

 1. Jenny skriver:

  Tack för dina svar! Kul läsning! De där filmerna måste jag kika närmre på. Tjing!

 2. helken skriver:

  Born to Run ar en fantastisk bok!!! Den fick mig att andra min lopstil och kasta mina stora klumpiga skor. Numera springer jag barfota eller i sandaler.
  Kul att du namnde just den boken.

  • Kvadratsmart-Maria skriver:

   Vad kul att du också läst Born to run. Den är alldeles, alldeles underbar! Jag gillar både språket, de starka personligheterna den skildrar och inte minst all fakta och inspiration till löpningen. Man vill ju inget annat än att ge sig ut i elljusspåret efter att ha läst boken!

   Spännande att höra att du numera springer barfota eller i sandaler. Hur tycker du att det funkar? Skriv gärna och berätta!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Annonser
%d bloggare gillar detta: