Uteliv inomhus

Arkitekten Terri Chiao älskar känslan av uteliv. Så mycket att hon skapat två separata rum i form av små stugor för att dela av den enrummare hon delar med en kompis i Brooklyn. Själv sover hon i ett spartanskt rum på nio kvadratmeter, medan kombon huserar i en trädkojeinspirerad boning som placerats en bit ovanför golvet för att bereda plats åt förvaring och skrivbord under loftet.

Room inspired by treehouses

Gemensamt umgänge i form av middagar och filmkvällar arrangeras på ytan mellan de båda huskropparna. Lägenheten är totalt 74 kvadratmeter och på det här sättet blir planlösningen verkligen något alldeles extra.

Terri Chiao´s own room.

Terri har valt att inreda sitt rum spartanskt. Där ryms i stort sett bara en säng. Böcker och prydnadsföremål har hon placerat på utsidan av väggen till allmän beskådan i det gemensamma sällskapsutrymmet.

Hanging wardrobe

I sann friluftslivsanda hängs kläderna upp till allmän beskådan när de inte används. Gillar du idén och skulle vilja göra något liknande hemma så hittar du en byggnadsbeskrivning här.

Foto: Shawn Connell

Tipstack till Mackapär!

………………….

The architect Terri Chiao has cabin fever. The apartment she´s sharing with a friend in Brooklyn is divided by two small houses with features from a hut and a tree house. Each one is outfitted with just enough storage and privacy for one person. In between the two structures, a shared living room is filled with books and plants. Chiao uses the 12-foot-tall shared space for casual dinner parties, movie nights, and artist salons. 

Annonser
Taggad , , , ,

6 thoughts on “Uteliv inomhus

 1. Marie skriver:

  Alltså.. tycker det ser rätt omysigt ut.. gillar tanken på en koja i rummet, men det skulle kunna bli så mycket mysigare.. bara en personlig åsikt.

 2. Kvadratsmart-Maria skriver:

  Personliga åsikter är alltid de bästa! Själv gillar jag idén som sådan och tycker att lägenheten är väldigt mysig. Däremot skulle jag inte vilja ha det på det sättet i mitt eget hem.

 3. Pernilla skriver:

  Tycker det ser så fräscht och härligt ut med öppen klädförvaring! Gäller ju förvisso att det inte finns enorma mängder att hänga upp – kanske blir något för mig i framtiden!

 4. Kvadratsmart-Maria skriver:

  Haha, du är onekligen på god väg att skapa en garderob som platsar på stången! Är grymt imponerad av hur du rensar bland dina prylar!

 5. Elin skriver:

  Jag tycker det ser rörigt ut. Påminner om en lekpark. Men kul med folk som har lite andra idéer än det vita och avskalade. 🙂

 6. Kvadratsmart-Maria skriver:

  Nytänkande är alltid kul tycker jag! Sedan kan man förstås ha olika åsikter om själva resultatet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Annonser
%d bloggare gillar detta: