Budgettips för hyreslyan

Egentligen hade jag tänkt vänta ett tag med fler uppslag till hur man kan piffa till hemmet om man hyr det, men äsch! Varför spara på godiset?! Här kommer några fler plånboksvänliga tips när jag ändå är i farten.

* Om köksluckorna är tråkiga så överväg att lyfta bort dem och satsa på öppen förvaring. Själva luckorna förvarar du på lämpligt ställe så att de enkelt kan sättas upp den dag det är dags att flytta ut. Ett finfint exempel på det från Linnea Hanssons blogg:

Opean storage in Linnea´s kitchen.

* Får du inte göra hål i tapeterna kan du istället fästa en tavelkrok uppe under taket och fästa tavlan i en lång lina därifrån. Alternativt kan du ställa tavlorna på golvet lutade mot väggen. Funkar extra bra om de är lite större.

* Har väggarna fula hål som hyresvärden inte vill fixa så förtvivla inte. De täcker du enkelt med fina tavlor.

Wall decoration.

* Gör den tråkiga väggen lite roligare genom att klistra upp en väggdekor på den. OBS! Välj en som går att flytta så att du inte förstör tapeten och kan ta med den när du flyttar!

* Satsa på fristående möblemang som inte behöver skruvas fast i väggen och som du kan ta med dig när du ska byta adress.

Changing the doorknobs will do wonders for your home. And it´s cheap too!* Flera läsare har redan nämnt det, men om någon missat kommentarerna vill jag än en gång rekommendera att man byter ut tråkiga knoppar och handtag till nya medan man bor i lägenheten. Det ger en fantastisk effekt för en billig peng.

* Kolla med hyresvärden om det finns någon möjlighet att få lägenheten ommålad. Ibland kan man få materialet betalat under förutsättning att man gör jobbet själv. I annat fall är kostnaden så pass liten att det kan vara rimligt att själv stå för den för att trivas bättre hemma. Se dock till att förankra ingreppet hos hyresvärden för säkerhets skull.

Har du fler tips på hur man enkelt snyggar till hyresrätten? Dela med dig!

…………………..

Some examples of what you can do give your rented flat a lift:

* Go for open storage if you don´t like the doors in the kitchen. 

* Lean the pictures against the walls if you´re not allowed to make any holes in them.

* Change the door knobs.

* Put wall decorations of vinyl on the boring wall. Make sure they are movable so you don´t ruin the wallpaper.

* Ask your landlord if you may paint the walls. 

Annonser
Taggad , , , , ,

2 thoughts on “Budgettips för hyreslyan

  1. Carin skriver:

    Bra grej om lägenheten har standardskåp av typen vita och flyttbara, såna som inte riktigt är en estetisk dröm, använd två med ca 1m mellanrum emellan, Köp enkla hyllplan att ha ovanpå, lägg mellan dem en stång av hållbar sort. I denna stång kan man sedan med hjälp av kedjor fästa klädstänger. Ett litet draperi som fästes i hyllplanen knyter i hop konstruktionen.

    Bor man som jag i en lägenhet med sk. ”köksvrå” där både bänkyta och förvaring saknas finns super bra hyllor/skänkar på IKEA, för att göra det till mer än en möbel, fest något fint(bordsunderlägg, stänkskydd etc) för att knyta ihop och gör det till ett riktigt kök.

    I övrigt är stora kartor en kanon grej och ett utmärkt sätt att dölja fula/tråkiga väggar om man inte orkar bygga om.

  2. Kvadratsmart-Maria skriver:

    Vad kul att du delar med dig av dina tips! Gillar särskilt tanken på att kunna bygga in en klädstång mellan två garderober. Smart!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Annonser
%d bloggare gillar detta: