Pimpa hyresrätten

Jag har fått flera förfrågningar om hur man snyggar till en hyresrätt på ett bra och billigt sätt. Det föga självklara svaret är: det beror på. Hur länge du tänkt bo där, hur mycket tid och pengar du är beredd att lägga på något som inte är ditt eget och inte minst- hur stora utsvävningar din hyresvärd tillåter.

En tumregel är att inte göra större skada på lägenheten än ”normalt slitage” och att inreda grunden på ett neutralt sätt. I annat fall kan du tvingas betala för skadorna eller återställa lägenheten i dess ursprungliga skick den dag du flyttar ut. Undvik alltså att måla väggarna neongröna eller att förvandla dem till en schweizerost full med hål om du inte är beredd att ta konsekvenserna.

Metro publicerade för några månader sedan en riktig skräckhistoria om en kvinna som verkligen gått in för att snygga upp sin hyresrätt. Med hjälp av en hantverkare renoverade hon kök, golv och väggar. Resultatet blev så lyckat att lägenheten presenterades som ett drömhem i Metros inredningsbilaga. Hyresvärden ansåg emellertid att hyresgästen förstört lägenheten och krävde henne på 40 000 kronor. Ta det som en varning i all välmening.

A cloth of fabric will do wonders for your wallFoto: Sköna hem

Så vad kan man göra då? Det magiska botemedlet mot snurrig inredning stavas t e x t i l. Billigt i inköp, gör underverk för boendet och är lätt att fixa själv. Här kommer några tips på vad du kan göra:

*  Har du en ful vägg? Sätt upp ett tygstycke med fint mönster på väggen. Fäst det diskret med knappnålar strax under taket så slipper du förstöra tapeten.

* Soffa i fult tyg? Sy ett överdrag eller bred över soffan med en fin filt eller ett sängöverkast. Tadaaaaaa! I ett kick har du gett vardagsrummet en ansiktslyftning.

* Byt ut kuddarna.

* Satsa på matchande duschdraperi, handdukar och badrumsmatta.

* Byt mattor i hemmet.

………………..

Try changing the textiles to give your rented flat a make over.

Annonser
Taggad , , , , , , , ,

4 thoughts on “Pimpa hyresrätten

 1. Sunshine skriver:

  Vi bor i en hyresrätt och gjort väldigt enkla saker som att måla (det kostar ifs lite men helt klart värt det…), bytt ut handtag i de inbyggda garderoberna som finns, köksluckorna & även dörrhandtagen. Allt som allt blev det kanske ett par tusenlappar men så tänker vi bo här ett tag & vi har även sparat alla fula dörrknoppar & handtag så när vi väl flyttar tar vi våra fina handtag med oss. 😀

  • Kvadratsmart-Maria skriver:

   Vilka bra tips du kommer med! Jag hade tänkt spara på några och publicera fler inlägg om att fixa till hyresrätter framöver, men nu kastade du ved på brasan! Det måste nog bli ett kompletterande inlägg relativt snart;) Tack för att du delar med dig!

 2. Hem-ligheter skriver:

  Bra tips (som vanligt :-))
  Jag håller också med Sunshine om att byta handtag är en väldigt enkel ändring som kan göra mycket.

 3. Kvadratsmart-Maria skriver:

  Kul att du gillar tipsen:)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Annonser
%d bloggare gillar detta: