Kreativ compact living

I jakten på material till förra inlägget stötte jag på det här hemmet. Förutom en fantastisk utsikt över Stockholms vattenlinje ståtar den här lägenheten med några riktigt smarta compact living-lösningar, varav en jag aldrig sett tidigare. Vi tittar in!

A nice apartment with clever compact living solutions.En svängd skena för gardinupphängning har monterats i taket längs med de fönsterförsedda ytterväggarna. Den generösa sträckningen gör att ägaren lätt kan variera platsen för gardinupphängningen, vilket gör boendet mer flexibelt. Väljer man att sätta upp många gardiner av kraftigare tyg kan de dessutom skydda mot ljusinsläpp vid behov. I dess nuvarande läge fyller gardinen emellertid en annan viktig funktion…

The curtain is hiding several wall mounted shelves.

…nämligen att dölja en rad hyllor som monterats på väggfasta konsoller. På så vis har man skapat mer plats för förvaring utan att det stulit utrymme som behövts till annat. Eftersom gardinen döljer röran ser rummet prydligt ut trots de öppna hyllplanen. Personligen gillar jag när man släpper in så mycket ljus som möjligt i lägenheten och är sparsam med gardiner, så jag gör också tummen upp för idén att sätta upp tygvåderna så att de inte inkräktar på fönstrets ljusinsläpp.

En annan fiffig detalj är klaffbordet som kan fällas ihop eller fällas ut beroende på hur många personer som ska sitta vid det. Ett bra sätt att ha möjlighet att bjuda hem många gäster utan möbeln till vardags är alltför skrymmande!

I would have likes a curtain hanging in front of the kitchen door.

Åh, vad synd! Hade bara takskenan varit aningen längre hade man kunnat hänga upp en gardin som kunde dubblera som draperi att täcka köksdörren med. Gillar emellertid hyllsystemet med plats för en tv.

Clever magnets for storage on the old pipes in the kitchen.

En kul detalj i köket är att man satt upp små magneter på de gamla rören så att de kan användas som tillfälliga anslagstavlor för kom-ihåg-lappar och vykort.

More storage under the bed.Här finns också en fin sovalkov. Förutom att man skapat massor med förvaring under sängen genom att platsbygga skåp där, så har man ordnat huvudände och hylla i ett genom att bygga en massiv sänggavel med plats för avställning ovanpå. Genomtänkt!

Narrow mirror in the hallway.Man behöver inte en gigantisk spegel för att kunna spegla sig i helfigur. På en smal vägg i hallen hänger ännu smalare spegeln Bonett från Ikea.

Plan drawing.Till sist en planskiss över den optimalt planerade ettan. Fler bilder av lägenheten hittar ni här.

Foton: Philip Seaton/Erik Olsson Fastighetsförmedling

………………

This small apartment is packed with nice compact living solutions. I find the hidden shelves behind the curtain next to the window especially thrilling. I´ve never seen that before. 

Annonser
Taggad , , , , , , ,

4 thoughts on “Kreativ compact living

 1. Marie skriver:

  Vilket fint klaffbord! Något i den stilen är jag också på jakt efter.

 2. Philip skriver:

  Haha, den där har jag fotat 🙂 Tyckte väl jag kände igen den… 🙂 Googlade på ”compact living hidden bed” och snubblade runt lite. Grymt fin utsikt därifrån.

  • Kvadratsmart-Maria skriver:

   Hej Philip! Vad festligt att just du hittade hit! Bra att du gav dig till känna så att jag kan krita dit din fotobyline ordentligt:)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Annonser
%d bloggare gillar detta: