Läsartips: Ida och Alexanders säng

Ett långsmalt sovrum med element och fönster på ena kortsidan gjorde det svårt för mina läsare Ida och Alexander att få plats med en bra säng. De lösningar de provade var antingen för smala eller för tokigt konstruerade. Till sist tröttnade paret och byggde en egen säng. Trots att de inte anser sig vara särskilt händiga skissade de fram en egen konstruktion och skred till verket.

Sängen kunde inte stå ända intill kortsidan på grund av elementet, men på långsidan var det viktigt att madrassen gick ända in så att det inte bildades en glipa där man kunde ramla ner”, förklarar Ida.

The bed made by my readers Ida and Alexander

Själva sängstommen tillverkade de av MDF-skivor i 8 mm tjocklek som skruvades fast i väggen på långsidan för att öka sängens stabilitet och lämna elementet fritt. Utrymmet under sängen används nu till förvaring av lakan, handdukar, kläder som är inaktuella för säsongen och annat smått och gott.

Foto: Ida Nielsen

För att dölja sakerna har Ida häftat fast ett lakan i veck längs sängstommens framkant. Madrassdelen består av tjocka lager skumplast á la ”fusktempur” som paret köpt på Jysk. Nu hoppas de att fler ska våga bygga egna sängar.

Arbetet tog en helg sammanlagt. Vi är båda mycket nöjda med bygget. Sängen är skräddarsydd för vårt sovrum och nu har vi plats med en 20 centimeter bredare madrass än tidigare och sover bättre”, säger Ida nöjt.

Ytterligare information om sängbygget hittar ni på Idas egen blogg Hebreiska. Stort tack för att ni ville visa upp sovrummet här på Kvadratsmart!

……………………

Psssst! Har du någon smart compact living lösning som du skulle vilja visa upp här på bloggen? Skicka ett mail till kvadratsmart@gmail.com

…………………….

Due to the long and narrow shape of their bedroom, Ida and Alexander had a hard time fitting a proper bed into their home. Finally they decided to build their own and managed to find room for a mattress 20 centimetres wider than the one they had used before. Well done! For more information about the bed, visit Ida´s blog Hebreiska.

Annonser
Taggad , , , , ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Annonser
%d bloggare gillar detta: