Mathörnan före och efter

Blir man någonsin färdig med ett boende? Det är frågan jag ställer mig efter att flera av er visat intresse för ”efter-bilder” av min lägenhet. Jag tror inte att jag blir det. Förstå mig rätt- jag är inte den som ständigt måste renovera och ändra om hemma efter årstiderna. Tvärtom. Har jag väl hittat en stil och ett möblemang som jag gillar brukar jag hålla mig till det under lång, lång tid. Däremot märker jag att min smak successivt förändras och att nya influenser tillkommer.

För mig är inredning väldigt mycket som att lägga pussel. Det kan ta lite tid att foga samman bitarna, men det är både roligt och spännande att göra det. Dessutom får det gärna ta lite tid. Och inget överträffar känslan av att hitta den där biten man trodde hade försvunnit och kunna foga den till de andra delarna! Lite så kändes det att fixa min köksvägg i helgen.

Renoveringen av köket har varit en lång process. En del av er har kanske redan uppmärksammat hur planlösningen i lägenheten ser ut nu efter renoveringen. Jag valde alltså att slå ut väggen mellan köket och klädkammaren för att skapa plats för en matplats i köket. På bilden nedan ser ni en glimt av klädkammaren när vi just börjat montera ner hyllorna till vänster. Till höger i bild ser ni den vägg som rivits ut.

Flera i min närhet tyckte att jag borde skapa en öppnare planlösning genom att även ta bort den väggbit som fanns mellan den gamla klädkammaren och hallen. Jag valde emellertid att sätta igen den gamla dörröppningen och på så vis förstärka avgränsningen mellan rummen. Dels tycker jag att det passar lägenhetens funkisstil bättre och så ville jag skapa möjlighet att använda väggen till förvaring som jag var i trängande behov av. En annan bonus med arrangemanget var att samtliga matgäster skulle kunna sitta och äta med ryggen mot en vägg, vilket jag gillar.

Jag såg även till att installera eluttag på båda sidor av den nya väggen och lägga till en strömbrytare vid matplatsen för den planerade lampan över matbordet. Det är hålet för den sistnämnda som ni skymtar på väggen här nedanför.

A picture of the kitchen and a glimpse of the hallwaySom ni ser på bilderna var det olika golv i köket och klädkammaren och genom att riva väggen mellan de båda rummen blev det nödvändigt att hitta ett lämpligt golv att lägga över hela ytan för att binda ihop den.

Renovating the kitchenTro det eller ej, men på det här stadiet kändes det faktiskt som att köksrenoveringen kommit ganska långt!

The dining corner before the tapestrySedan såg mathörnan ut så här under lång tid. Vitmålade väggar, klickgolv förvillande likt riktig marmor och en hylla fylld med gamla plåtburkar. Ljust och fräscht, men en aning för sterilt för min smak.

The dining corner with new tapestryMen så i helgen hände det! Min nya tapet kom upp på väggen och helt plötsligt känns mathörnan mycket gladare och mer inbjudande än tidigare. Helt ”färdig” är den emellertid inte. Jag har fortfarande några idéer kvar att förverkliga… 😉

Foto: Jan Lind och Maria Gunnarsson/Kvadratsmart

……………………

Some pics before and after the renovation of the dining corner in my kitchen. It took a lot of work, but I think it´s a really nice place to sit nowadays.

Advertisements
Taggad , , , , , , , ,

7 thoughts on “Mathörnan före och efter

  1. husligheterMaria skriver:

    SÅ HIMLA FINT! Jag längtar tills jag får se’t i verkligheten också, ojojoj. Bra jobbat!

  2. Elin skriver:

    Jag har precis hittat till din trevliga blogg och blev jätteglad för jag älskar compact living! Ditt matrum blev superfint. Den där tapeten ska upp i mitt kök också om någon vecka 🙂

    • Kvadratsmart-Maria skriver:

      Välkommen hit, vad roligt att ha fått en ny läsare! Tack för de fina orden om matplatsen, jag blev jätteglad. När det gäller tapeten kan jag bara rekommendera dig att köra hårt. Den blir en riktigt härlig färgklick på väggen!

  3. Det blev super, tapeten blev verkligen pricken över i!

  4. Kvadratsmart-Maria skriver:

    Åh! Finfina ord som värmer som varm choklad i magen. Tack!

  5. […] det så viktigt att kunna sitta i köket och äta att jag ändrade min lägenhets planlösning och offrade en klädkammare för att kunna göra det. Men det har förstås sina sidor att ta bort förvaringsutrymme i en […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: