Singeltjejens renoveringsproblem

BrushHan började strippa i hallen framför mina ögon. Målaren som glidit in i min lägenhet med en flaska rödvin i ena handen och penslarna i den andra. Helt plötsligt befann jag mig ensam i en liten lägenhet tillsammans med en okänd man som uppenbarligen hade amorösa planer som jag inte räknat med.

Det började nog så oskyldigt. Vi hade bott grannar ett år när jag köpte en lägenhet med renoveringsbehov. Jag hade skaffat mig ett godkännande om att ta bort väggen mellan klädkammaren och köket i den nya lägenheten och sökte med ljus och lykta efter någon som kunde hjälpa mig att riva väggen. När jag träffade den trevlige målargrannen i trappuppgången passade jag på att fråga honom om han hade någon kollega i byggbranschen som skulle kunna tänka sig att ta sig an jobbet. Det hade han inte, men när jag bett honom om lite målartips till andra rum skyndade han sig att erbjuda sina tjänster. Det skulle gå fortare för honom som hade tolv års erfarenhet, försäkrade han. Jag behövde inte betala något, bara bjuda honom på middag. Sagt och gjort, vi bestämde att han skulle komma hem till min nya lägenhet ett par dagar senare och jag funderade på vilken restaurang jag skulle bjuda ut honom på.

Det är när jag berättar det här som mina killkompisar normalt börjar himla med ögonen, titta klentroget på mig och frusta: ”hur blåögd får man vara?” Det kanske jag var, för jag anade aldrig att målargrannen skulle skynda sig ur kläderna direkt innanför ytterdörren. Tack och lov fick han strax på sig målarmundering istället, men då trappade han upp charmoffensiven och pepparade mig med komplimanger för mina rödmålade tånaglar, mitt utseende på det hela taget och berättad hur ”gullig” han tyckte att jag var. För att det inte skulle råda några som helst tvivel om vad han hade i kikaren kryddade han det hela med detaljer om hur misslyckat sexlivet mellan honom och hans flickvän var.

Jösses… Jag, som inte hade några som helst planer på att bli intim med honom, kunde inte få ut honom fort nog. Den utlovade middagen fick bli hämtmat och när han kom tillbaka för nästa strykning såg jag till att ha sällskap. Det bör kanske påpekas att jag verkligen försökte få honom att avstå från ett andra besök, men han envisades.

Det har sina sidor att renovera en lägenhet som singeltjej.

En annan hantverkare hade med sig flickvännen i släptåg första gången han dök upp. Det var uppenbart att hon skulle se vad det var för tjej hennes kille skulle hänga hos framöver. Jag kan inte påstå att jag var mitt läckraste jag där jag hasade runt i färgöversållade arbetskläder, men det spelade ingen roll. Med tanke på hur svartsjuk hon verkade tror jag inte att det hade spelat någon roll hur jag sett ut. 

Den svartsjuka flickvännen satte grova käppar i hjulet. Pojkvännen skulle hjälpa mig att ta bort det gamla köket och sätta upp det nya, vilket på förhand inte verkade vara något särskilt tidskrävande jobb. Det tog evigheter, trots att jag monterade ihop de olika enheterna själv Flickvännen ringde nämligen efter någon timme varje gång killen var där och krävde att han skulle komma hem. En inte alltför vild gissning var att hon ville förhindra att pojkvännen och jag skulle hitta på något annat än att riva kök. Suck. Hade hon någon gång testat att bo månader i ett renoveringsobjekt skulle hon aldrig ha kommit på tanken. Det enda som fanns i mitt huvud i det läget var att få lägenheten beboelig. Suck igen.

Det har sina sidor att renovera en lägenhet som singeltjej.

…………………..

A short text about the difficulties you can face when you´re hiring handy men as a single girl. Actually, the difficulties I faced myself a few years ago.

Annonser
Taggad , , , , , , , ,

3 thoughts on “Singeltjejens renoveringsproblem

  1. Marie skriver:

    Hahahaha

  2. Pernilla skriver:

    Jösses! Som singeltjej får man då alltså satsa på att anställa den snyggaste snickaren man kan hitta som man faktiskt kan tänka sig vara intresserad av? 😉 Haha!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Annonser
%d bloggare gillar detta: