Compact living på tre plan

Det är lite vanskligt att lägga upp bilder av ett hem här på bloggen när jag inte har några uppgifter om hur stort det är. Särskilt om det, som i det här fallet, rör sig om ett hus. Den här gången tycker jag emellertid att vi ska ha överseende med det med tanke på att det finns så många fina och prisvärda compact living-lösningar att ta till sig. Förmodligen beror det på att det smala Edwardianska huset är uppdelat på tre plan och därför inte tillåter några utsvävningar på någon av våningarna.

An open-plan dining room with a sofa cornerMarkplanet består av ett kombinerat kök- och vardagsrum med öppen planlösning. Strax innanför ytterdörren står en soffa och ett enkelt, grovt tillsågat vardagsrumsbord. Några meter framför återfinns matplatsen med ett likaledes u-format matbord och fyra enkla fällstolar.

Den avskalade inredningen och avsaknaden av gardiner får rummet att kännas större än vad det är. Lägg också märke till hur man infogat två nischer i väggen som utnyttjats till förvaring av en vägghängd tv (som förmodligen sitter på ett stativ som kan fällas ut så att man lättare ser tv:n från soffan, by the way) och en växt i soffhörnet.

Under stairs storage

En myshörna med plats för förvaring finns inrymd under trappan till våningen ovanför.

The kitchenI köksdelen har matbordet placerats jäms med arbetsbänken och spisen, vilket gör att det enkelt kan användas som arbetsyta vid behov. En annorlunda lösning är placeringen av diskhon intill matplatsen mitt i rummet. Extra spännande blir den med den grova vattenkranen med sin industrilook.

Genom att genomgående använda ett träslag i köksinredningen och satsa på blanka ytor på såväl köksluckor som burkar, kastruller och vattenkokare har mannen som bor här ökat känslan av rymd. Till den bidrar förstås de avundsvärda takfönstren med sitt generösa ljusinsläpp.

Lägg också märke till hur några enkla väggklockor hängts på rad för att markera tiden i tre olika städer. Ett både snyggt och billigt sätt att ge rummet en blogtrotter-prägel.

Details in the bathroomÄven i badrummet har man utnyttjat nischlösningar för att på ett avgränsa ytorna och ordna förvaring. Toalettstolen och en öppen hylla med handduksförvaring finns inrymda i en sådan fördjupning, liksom en infälld hylla för värmeljus. En annan fin detalj är den enkla hissgardin som döljer diskmaskinen när den inte används.

The bathoroomDet här är ju bara för snyggt! Jag bara älskar det gamla duschmunstycket i taket och hur duschplatsen avgränsas från resten av rummet med en förhöjning av golvet.

StorageÖppen förvaring av kläder på klädställningar är inte alldeles ovanligt nu för tiden, men just den här varianten med byggnadsställningsliknande beståndsdelar tror jag inte att jag har sett förut. Passande för den som vill ha en mer rustik och maskulin look i hemmet.

Fler bilder hittar ni hos House to home där jag lånat bilderna ovan.

…………………………..

This Edwardian bachelor house has many spectacular compact living solutions. Under stairs storage is perfect for this open-plan living space as it conceals clutter and I´m quite taken by the combined kitchen and livingroom.

Annonser
Taggad , , , ,

3 thoughts on “Compact living på tre plan

 1. Cecilia skriver:

  Jättefint och enkelt! Gillar också det röda köket.
  Är själv ett stort fan av IKEA därför tycker jag mig se att det mesta i hemmet kommer därifrån. Vill tro att byggnadställningen är STOLM från Ikea, men jag kan ha fel.

  • Kvadratsmart-Maria skriver:

   Japp, jag tyckte mig också kunna se en hel del grejor från Ikea. Det kan säkert stämma att ställningen också är därifrån. Kul att du gillade bilderna!

   Skickat från min iPhone

 2. Sunshine skriver:

  Jag gillar badrummet! En sån där hylla ska jag själv. Eller ja, efter att badrummet renoverats.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Annonser
%d bloggare gillar detta: