Köksfint

Jag tycks inte kunna se mig mätt på bilden av det här köket. Den gör mig så sugen på att fixa och inreda hemma med alla sina spännande detaljer och okonventionella lösningar. Det har till exempel aldrig slagit mig att jag skulle kunna hänga upp pannor och köksredskap istället för en gardin i köksfönstret. Eller att jag skulle kunna sätta ett extra fönster på en vägg för att låta den reflekterande ytan göra att rummet känns större. Och vem har egentligen sagt att hyllorna i ett rum ska vara i samma stil? Det är ju så charmigt när de inte är det!

A smart compact living kitchenFoto: http://www.bhg.com

………………..

This creative kitchen gives me a lot of inspiration. Who would have known that pots and pans could double as a curtain? Or that an old window could be put on the wall to make the space seem bigger? And don´t you think that the different kinds of shelves gives the kitchen some extra charm? Well, I do. 

Annonser
Taggad , , ,

4 thoughts on “Köksfint

 1. Pernilla skriver:

  Åh, riktigt fint! Väldigt kreativt och härligt! Okonventionella lösningar är riktigt inspirerande.

  • Kvadratsmart-Maria skriver:

   När jag gick på journalistutbildningen sa en av mina lärare att man ska sträva efter att skriva så att läsarna säger ”Åh fan!” när de läser artikeln. Det är nästan samma sak när det kommer till inredning. Riktigt coola och annorlunda inredningsdetaljer får mig att tänka ”Åh fan! Så kan man ju också göra!” Det är sällan det händer, men när det gör det blir jag alltid lika glad.

 2. Hanna skriver:

  En annan sak jag tagit med mig från skrivandet till inredning är uttrycket ”kill your darlings”. Ibland måste man bara acceptera att helheten blir bättre om man plockar bort den där favorit-grejjen…

  • Kvadratsmart-Maria skriver:

   Helt rätt tänkt! Jag måste dock erkänna att jag har betydligt svårare att tillämpa det på inredning än när jag skriver. Textsnuttar som det av någon anledning är bättre att utesluta ur en text kan man ju spara till ett mer passande tillfälle. Värre är det med möbler och prylar. Men jag övar på att bli bättre även där!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Annonser
%d bloggare gillar detta: