Lindas färgharmoni

Smart storage in Linda´s apartmentIdag har vi blivit inbjudna till min kompis Lindas hem. Bostaden på 50 kvadrat ligger i centrala Gävle och att det här är en lägenhet med okonventionella lösningar märker man redan i hallen. Här har dörren till en platsbyggd garderob lyfts bort för att ge en naturlig avhängningsplats för kläder och skor.

Jag vill kunna ha så många grejor som möjligt framme eftersom det är jobbigt att behöva plocka undan hela tiden. Därför har jag försökt skapa så bra förvaringsutrymmen som möjligt”, förklarar Linda.

Förutom några charmiga krokar från 50-talet rymmer nischen en skohylla i två plan, en klassisk flätad korg och några vägghängda filtfack. På hatthyllan tronar korgar i glada färger. Istället för ett nyckelskåp har Linda skruvat upp en krok på väggen att hänga nyckelknippan på.

Details from the hallway

Alltsammans bildar ett spännande blickfång tack vare det vackert mönstrade tyg som hängts upp i garderobens baksida för att dölja de fula bräderna som finns där. Det gröna tyget matchar dessutom filtkorgarna perfekt. Just de harmonierande färgerna är något som återkommer i hela lägenheten.

The nicely coloured kitchen

Jag är inte så planerande av mig när jag inreder utan agerar mest på känsla”, säger Linda. ”Däremot tycker jag att det är viktigt att färgerna i ett rum passar ihop”. Sedan berättar hon skrattande hur hon specialbeställt en matta till köket som skulle matcha såväl micron, som vattenkokaren och kuddarna i soffan.

Just köket är det rum som hon haft svårast att möblera tack vare att kökssoffan tar så stor plats. Att slänga ut den var det emellertid inte tal om, så lösningen blev ett litet bord. Idag är hon glad över att kunna erbjuda många sittplatser till sina gäster.

The blue bedroom

Bedroom details

Sovrumsväggarna är målade i favoritfärgen blått. En tapetrulle som hon sparat av nostalgiska skäl fick ange grundtonen, men eftersom mönstret skulle bli lite överväldigande på stor yta valde nöjde sig Linda med att tapetsera sidorna av en bokhylla. En annan rolig detalj är den blåmålade trästolen som får agera nattduksbord intill sängen.

Och vem har sagt att man bara kan använda nyköpta möbler till badrummet?! Den här lilla byrån stod tidigare i Lindas kolonistuga, men när den såldes fick byrån flytta in i lägenhetens badrum där den nu tjänstgör som förvaringsmöbel. Vackert och annorlunda.

My friend Linda

Till sist en väldigt representativ bild på lägenhetsinnehavaren själv:) Linda är biolog med ett enormt intresse för allt som rör djur och natur. Hon har en oslagbar falkblick och kan peka ut djur- och växtarter jag själv aldrig ens lagt märke till. Under desserten fick hon syn på den här skalbaggen som hon inledde en räddningsaktion för att hjälpa ut från den inglasade balkongen. Det säger en hel del om vilken fin människa hon är.  Stort tack för att jag fick fotografera hemma hos dig!

Foto: Maria Gunnarsson/Kvadratsmart

Pssst! Har du bilder du vill dela med dig av från ditt kvadratsmarta hem? Eller känner du kanske någon som har ett fint hem på liten yta? Maila mig på kvadratsmart@gmail.com

………………….

Today we´re visiting my friend Linda´s place in Gävle. She has a great eye for matching colours and smart storage. 

Annonser
Taggad , , , ,

2 thoughts on “Lindas färgharmoni

  1. Pernilla skriver:

    Vad roligt med ett ”hemma hos” reportage! Jag funderade senast igår på ifall jag borde fota de få smarta lösningar som jag har hemma hos mig, och nu blev jag ju ännu mer sugen.

    Förövrigt funderade jag även igår på om man till nästa lägenhet borde införskaffa en kökssoffa. Nu blev svaret JA, supersnyggt och redigt med sittplatser!

  2. Kvadratsmart-Maria skriver:

    Jaaa, vad roligt att du blir sugen på att dela med dig av dina compact living-lösningar! Vore jättekul att få se dem! Måste erkänna att jag också är väldigt förtjust i hemma hos- reportage, det är ju så spännande att se hur folk bor:)

    Det där med kökssoffa är inte alls dumt ur utrymmessynpunkt. Insåg just att jag själv skulle kunna ta emot fler gäster om jag hade en. Det knepiga är att hitta en som är skön att sitta i.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Annonser
%d bloggare gillar detta: