Inspirerande tavelupphängning

Härom kvällen såg jag tv-programmet Arga snickaren på Kanal5. Det handlade om ett par som inte åtgärdat något på sitt hus de senaste tolv åren och därför hade det förfallit och angripits av mögel och fukt.

Den manlige husägaren förklarade de uteblivna renoveringsinsatserna med att han varit rädd för att göra något fel och därför låtit bli helt. Den arge snickaren Anders Öfvergård tyckte, inte helt förvånande, att det var ett vansinnigt resonemang och skällde ut killen efter noter. ”Vad är det värsta som kan hända?”, vrålade Öfvergård. ”Att det blir fel? Då kan man ju göra om det!”

Asymetrically hung picturesDet må tyckas självklart när man ser på det utifrån, men jag tror  att det är en ganska vanlig inställning när det gäller inredning över huvud taget. Folk är rädda för att göra fel och låter hellre bli att göra någonting över huvud taget än riskerar att försämra något. Ofta tror jag att det är orsaken till att folk låter bli att sätta upp saker på väggarna. Man vet inte riktigt hur man ska bära sig åt för att det ska bli bra och låter hellre bli att spika upp något för att inte förstöra väggarna med en massa fula hål i onödan.

Idag vill jag uppmuntra er att släppa respekten och ha kul när ni inreder. Blir det tokigt så kan man ju faktiskt göra om.

Här intill har jag klistrat in tre bilder på totalt olika sätt att visa bilder på. Jag hoppas att de ska inspirera er att ta ut svängarna framöver.

Ha en riktigt härlig helg!

 

A unconventional way to display pictures

 

Let the pictures spread out over two walls and cover a corner

Pssst! Den mellersta bilden från Alvhem hittade jag via bloggen Solid frog. Varifrån de övriga kommer från början har jag tyvärr ingen aning om. Om ni känner till bildernas ursprung så var snälla och hör av er så att jag kan skriva ut bildcred.

 

………………………….

People tend to be too afraid to do anything wrong when they are decorating their homes. I hope these picture will inspire you to stretch your limits when displaying your pictures. Have a nice weekend!

Annonser
Taggad , , , , , , ,

4 thoughts on “Inspirerande tavelupphängning

 1. Marie skriver:

  Jag håller med 100%. Jag märker ofta en rädsla bland nära och kära för att de skall förstöra sina hem. Jag däremot känner aldrig så. Målade t.ex. min hall mörkturkos förra sommaren och har nu i nästan ett år försökt vänja mig, men nej, det är fult. Men jag ångrar inte att jag testade, nu har jag något att göra någon regnig dag nästa sommar när en ny färg får komma upp, frågan är vilken…. Poängen är alltså: bättre att ångra något man gjort än något man inte gjort.

  • Kvadratsmart-Maria skriver:

   Just det där uttrycket ”bättre ångra det man gjort än det man aldrig gjorde” är faktiskt mitt favoritcitat:) Härligt att höra att du vågar testa annorlunda grepp när du inreder! Jag älskar ju turkost, men det gäller förstås att det är rätt nyans. Själv gjorde jag missen att måla mitt förra sovrum i en otroligt intetsägande beige nyans för att framhäva mitt egentryckta överkast. Det var nog ett av de sämsta inredningsdrag jag någonsin gjort. Precis som dig gick jag länge och försökte vänja mig vid färgen innan jag helt enkelt erkände för mig själv att den inte passade mig och målade över den. I en turkos-blå nyans! Ha ha! 😉

 2. Micke skriver:

  Coolish! =)

 3. Linda skriver:

  http://www.picturewall.com/

  Här är den ena bilden ifrån.
  Tack för en inspirerande blogg.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Annonser
%d bloggare gillar detta: