Back to basic

Det skulle kunna vara dötrist och tråkigt att skala bort allt onödigt och bara inreda med det mest basala, men i det här fallet blir det något alldeles underbart. Den lilla lägenheten på 30 kvadrat är så oemotståndligt skandinaviskt blond på ett lite oborstat sätt att jag föll pladask. Dessutom är den ett bra exempel på hur enhetliga val av färger, material och formuttryck ger en illusion av större ytor.

 

This apartment is 30 square metres bigVita väggar, obehandlat trä och storbladiga växter återkommer i hela lägenheten. Det strama formspråket som till exempel de nakna lagerhyllorna förmedlar bidrar till en skön känsla av enkelhet.

Jag gillar verkligen att sovloftet inte har någon inbyggd trappa utan att lägenhetsinnehavaren nyttjar en gammal sliten trästege när det är dags att krypa till sängs. En annan fin lösning är skrivbordets arbetsskiva som kan fällas upp när den inte nyttjas och på så vis frigöra lite yta. Hyllplanen strax ovanför golvet är en annan kul lösning, liksom att dörren mellan lägenhetens rum är försedd med glasskiva vilket gör hallen ljusare.

 

A mirror placed above the writing desk makes the room appear widerSpegeln som monterats över skrivbordet reflekterar ljuset utifrån och gör att rummet känns större. Enkla stållampor som knipsats fast på hyllplanen passar perfekt in i stilen i övrigt.

 

Old furniture gives the home a relaxed look. Gamla udda möbler ger hemmet en avslappnad look. Regissörsstolarna är tillräckligt bekväma för att fungera som sittplatser vid samkväm istället för en soffgrupp.

 

The apartment seems really natural.Det enkla standardköket med vita luckor och trädetaljer funkar oväntat bra med rummet i övrigt. Barbänken med inbyggd diskmaskin erbjuder även plats för en stol. Observera att även hallen inretts med lagerhyllor. Rått, coolt och sparsmakat.

 

The cupboard in the corner is a good space for storage.

De enkla formerna och färgvalen återkommer även i det helkaklade badrummet. Ett enkelt träskåp i ena hörnet erbjuder välkommen förvaringsplats. Genom att sätta tyg på insidan av glasdörrarna ser rummet mer välordnat ut.

Samtliga bilder kommer från Bolaget Fastighetsförmedling där lägenheten just nu ligger ute till försäljning.

……………………….

By choosing white colour, ruff wood and simple design the owner has made this apartment of 30 square metres seem much bigger than it actually is. It also contains some really nice solutions for the small home- like the foldable writing desk and the cupboard in the bathroom corner.

Annonser
Taggad , , , , ,

3 thoughts on “Back to basic

 1. Pernilla/ekoenkelt skriver:

  Jättesnyggt! Att det är så enhetligt gör ju verkligen att den inte blir rörig alls. Jag gillar stolarna runt matbordet, känns nästan som fåtöljer, väldigt lyxigt!

  • Kvadratsmart-Maria skriver:

   Vad kul att du gillade lägenheten! Själv fick jag en aha-upplevelse när jag såg arrangemanget med stolarna. Hade aldrig tidigare tänkt på att det kunde vara ett alternativ till en vanlig soffgrupp.

   • Pernilla/ekoenkelt skriver:

    Eller hur! Där kan man ju verkligen se hur man underhåller ett par gäster istället för i en soffa! 🙂 Själv gillar jag ju inte heller TV- apparater så för mig vore det där verkligen ett alternativ.. Och sen måste man ju älska runda köksbord!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Annonser
%d bloggare gillar detta: