Trotsar tyngdlagen

The flowerpot Sky Planter makes it possible to hang your flowers upside downVäxter är ett av de enklaste sätten att skapa hemtrevnad och liv i hemmet. Är ytan begränsad kan det emellertid vara svårt att få plats med blomkrukorna på fönsterbrädorna. Att hänga blommor från krokar i taket eller väggen kan då vara ett bra komplement.

Själv blev jag eld och lågor när jag hittade den här krukan via Urban living. Krukan heter Sky Planter och gör det möjligt att hänga växter upp och ner. Härligt galet och fantasieggande!

Plantorna hålls på plats genom en snillrik anordning av plast och vattnas, precis som vanligt, uppifrån. En vattenbehållare släpper successivt ner vattnet till rötterna vilket leder till liten avdunstning. Krukorna är designade av Patrick Morris och finns i tre olika storlekar.

 

Water the plants from above.

Foton: Urban living

…………………….

The wonderful flower-pot Sky Planter makes it possible to hang your plants upside-down. Saves a lot of space in a small living space since they don´t acquire any windowsill.

Annonser
Taggad , , , , ,

5 thoughts on “Trotsar tyngdlagen

 1. Maria skriver:

  Tyckte idéen med matkryddorna över diskbänken var rolig. 🙂 Däremot försöker jag desperat få upp luftfuktigheten i lägenheten under vinterhalvåret, och då känns det som att det är bra ju mer det kan avdunsta..? Men för växterna är det här säkert bätte. Läckert är det i alla fall!

 2. Thorleif Bergström skriver:

  Fantastisk idé. Det kanske funkar för kryddväxter också. Måste testa detta…

 3. Kvadratsmart-Maria skriver:

  Maria: Jag gillade också idén med matkryddorna över diskbänken, men försökte hejda mig när det gällde bildflödet;) När det gäller avdunstningen så tror jag att beskrivningen gäller avdunstningen ur själva krukan och då är det nog bara en fördel om vattnet på något vis kapslas in. Vill du höja luftfuktigheten så finns det små vattenbehållare som är speciellt designade för att sättas direkt på elementen för att öka luftfuktigheten, förutom vanliga luftfuktare då. Däremot har jag aldrig testat någondera själv.

  Thorleif: Gört! Vill du se hur det ser ut med kryddväxter i krukorna så spana in den bifogade länken:)

 4. Siv Larsson skriver:

  Var kan man beställs dessa blomkrukor? och Priset?

  • Kvadratsmart-Maria skriver:

   Hej! De finns att köpa hos Urban living, se länk i texten ovan. Priset ligger mellan 240 och 730 kronor beroende på storlek.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Annonser
%d bloggare gillar detta: