Sammanlänkat draperi

Rumsavdelare av kedjor. Det här är något så udda som ett blogginlägg utan bild på det jag verkligen vill berätta om. Jag har nämligen ingen bild på det. Aaargh! Jag måste verkligen lära mig att alltid ta med mig kameran! Jag är fortfarande en något otaktisk bloggerska som inte alltid har en kamera med mig. Det händer då och då att jag ser läckra inredningsdetaljer som jag gärna skulle vilja föreviga men saknar möjligheten att göra det. 

Sist det hände var vid ett besök på Yasuragi Hasseludden i Nacka, ett härligt spa där allt går i japansk stil. I en av salarna fanns det mest fantastiska draperi sammansatt av kedjor i olika material och utföranden som fullkomligt strålade i ljuset från lamporna. Kedjorna i sig var ingenting särskilt men mängdverkan av dem var både vacker och häftig. Det slog mig att ett liknande draperi skulle vara läckert att ha i hemmiljö, antingen som väggdekoration eller som en annorlunda rumsavdelare. 

Tyvärr har jag inte hittat något liknande via mina sökningar på nätet, men här intill finns i alla fall några varianter på temat. Uppriktigt sagt är de inte i närheten av att vara så läckra som det draperi jag såg i Nacka, men de ger i alla fall ett hum om vilken känsla man skulle kunna uppnå. Draperier behöver uppenbarligen inte vara gjorda av tyg. Ett annat material kan ge ett helt annat rumsligt intryck. 

 

Ett duschdraperi av kedjor. Hiss eller diss?

Ett duschdraperi av kedjor. 

Foton: Inside stoop och Apartment therapy.

 

Annonser
Taggad , ,

One thought on “Sammanlänkat draperi

  1. Micke skriver:

    Oh, sassy! 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Annonser
%d bloggare gillar detta: