Långsmalt på smart sätt

Rummets form är många gånger helt avgörande för hur bra det går att utnyttja kvadratmetrarna till max. Ett långsmalt rum är bland det svåraste att få till eftersom det lämnar litet utrymme för kreativ möblering. Därför blev jag så glad att se övervåningen på bara 23 kvadratmeter i en liten Parislägenheten. Trots att rummet är just långsmalt har franske arkitekten Paul Coudamy med hjälp av ett stort antal inredningstrick fått det att kännas både luftigt och modernt. Hatten av! 

BookcasebedNyckeln till framgången är att han utnyttjat den enda tillgängliga långväggen maximalt för förvaring. Garderober har inrymts bakom dörrar av reflekterande material som i sig gör att rummet känns större. Det verkligt geniala draget är emellertid att installera en kombinerad säng, skrivbord och bokhylla. Den u-formade bokhylledelen kan skjutas åt sidan så att den döljer antingen omklädningsrummet, sängen eller arbetsplatsen. En robust spegel fungerar som rumsavdelare och ger välkommet skydd för sängens huvudände.

För att skapa ytterligare känsla av rymd har ljusramper installerats både ovanför garderoberna och under den skjutbara bokhylledelen. Ljuset gör att möblerna tycks sväva i luften och bidrar på så vis till ett lättare intryck av hela möblemanget. 

En titt på sängdelen.Det finns även gott om belysning i den skyddade sängdelen.

Fler foton hittar ni på Cubeme.com

En skiss av lägenheten.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Annonser
%d bloggare gillar detta: