Budgetrenoverad kokvrå

Matplatsen i den lilla kokvrån verkade smått omöjlig att få till. Lösningen dök upp när Helen och hennes sambo tröttnade på att leta efter en färdig matgrupp hos möbelvaruhusen. 

Före-bilder från kokvrån.

Istället köpte de en rejäl bänkskiva i massiv ek hos Bauhaus där de för en billig peng fick hjälp med att såga till den i rätt mått. Skivan skruvades därefter fast i väggen och försågs med Ikea-inköpta bordsben i framkanten. På samma ställe inhandlades även barstolar i lämplig höjd.

 Hos Bauhaus fyndade de också en billig mattstump bland de återlämnade stuvarna. Perfekt för små utrymmen och tunna plånböcker! Vägghängda hyllor med spotlights gav extra förvaring och ljus ovanför bänkskivan. Nu har paret en trevlig matplats för två.

Ett litet barbord ger plats för två i kokvrån.

En fototapet får den lilla kokvrån att se större ut.

Jag hoppas att de förverkligar funderingarna på att förse väggen ovanför bänkskivan med en härlig fototapet med New Yorks skyline. Det skulle ge matplatsen det lilla extra och rummet mer djup. Fler bilder av kokvrån kan ni se på Helens Styleroom-sida.

Annonser

One thought on “Budgetrenoverad kokvrå

  1. […] efter lite letande länken till ”reportaget” med mitt gamla kök – https://kvadratsmart.wordpress.com/2010/11/17/budgetrenoverad-kokvra Spara / dela med […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: