På begäran: badrumstips!

Ljust och fräscht badrum från potterybarn

 

För ett tag sedan genomförde jag en omröstning här på bloggen om vilket rum ni läsare tycker är svårast att inreda. Det visade sig att många har besvär med badrummet. Därför kommer här några tips på hur man får ett fräscht och inbjudande badrum för en billig peng. 

Växter. Badrum och små toaletter kan ofta kännas både sterila och instängda. Genom att ställa in krukväxter i rummet minskar du effekten och ger rummet bättre luft. De flesta blommor trivs i den höga luftfuktigheten och har rummet bra ljusinsläpp kan du få de flesta växter att trivas. Har du, liksom jag, ett badrum utan fönster så satsa på tåliga växter som Svärmorstunga eller garderobsblommor. 

Fin badrumsserie från Åhléns

 

Matchande badrumsset. Byt ut din hårda tvål till en flytande dito i en tvålpump. Det gör det lättare att hålla tvättfatet rent och ger bättre hygien. Skaffa gärna ett helt set med tvålpump, tandborstmugg och förvaringsburkar i samma stil. Just den här varianten kommer från Åhléns. Tandborstmuggen kostar 99 kronor, förvaringsburken 129 kronor och tvålpumpen 199 kronor.

Tänk på detaljerna. Satsa på fina knoppar och krokar till handdukar, halsband och annat som behöver hängas upp. Förse dem sedan med tydliga små skyltar som talar om vems saker som hänger vart. Som gäst är det till exempel skönt att veta vilken handduk man får torka sig på. 

Utdragbara spegeln Fräck från Ikea.Spegel. En extra spegel är aldrig fel att ha i badrummet. Förutom att den är en kul och rumsvidgande detalj hjälper den dig att hålla koll på frisyer i nacken och förstorar ögonen när kajalen ska ritas dit. Den här heter Fräck och kan köpas på Ikea för 69 kronor. 

 

Matchande handdukar lyfter badrummet.

Handdukar. Satsa på så fina och fluffiga handdukar du bara kan och se till att de matchar varandra och badrumsmattan. Det ger en lyxig känsla åt badrummet. 

 

 

Ett enkelt byte av toalettsits kan göra underverk för badrummet.  

Byt toalettsits. Få saker är så trista och ogästvänliga som de vita standardsitsar som toaletter brukar utrustas med. På marknaden finns en hel uppsjö sitsar i olika färger och material. Välj en av dem och gör ett statement av din toalettstol. Eftersom mitt hjärta bankar lite extra för 50-talsdesign har jag en förkärlek för svarta sitsar. Den här är gjord av lackad MDF och kostar 149 kronor på Biltema. 

Lys upp. Har du badkar och spenderar längre tid i badrummet kan du sätta upp ljushållare på väggarna och placera en kandelaber på badkarskanten. Vips har du skapat spa-känsla i hemmamiljö!

Annonser
Taggad , , , ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Annonser
%d bloggare gillar detta: