5 inredningstips för hallen

För ett tag sedan lade jag upp en omröstning här på bloggen om vilket rum ni tycker att det är svårast att inreda. Jag lovade att ge några tips gällande det rum som fick flest röster. Just nu är det jämnt skägg mellan hallen och badrummet och eftersom jag inte vill vara knusslig ska jag skriva tipsiga blogginlägg om båda utrymmena. Vi börjar med hallen, eftersom det ju är det rum man först kommer in i.

Jon Eliassons härligt gula hall med gummigolv. 1) Bestäm först vilken känsla du vill få när du kliver in i hallen. Ska den kännas glad, vilsam eller kanske uppiggande? Utgå från hur du vill att det ska kännas att komma hem. Ha det sedan i bakhuvudet när du väljer inredningsdetaljer.

2) Go crazy! Är du sugen på en stormönstrad tapet men är osäker på om den fungerar i längden? Vill du välja en stark färg men tvekar? Fega inte!

Hallen är helt klart det utrymme där du har störst möjlighet att släppa loss kreativiteten och go bananas eftersom det är det rum vi tillbringar minst tid i. Det gör att du löper mindre risk att känna dig överväldigad av iögonfallande inredningsdetaljer och inte tröttnar på dem lika snabbt som du förmodligen skulle göra i ett rum där du vistas en större del av tiden.

3) En hallmatta att torka av fötterna på förhindrar att du drar in grus och smuts.

4) Tydlig plats för klädavhängning. Gästerna ska inte behöva tveka om vart de ska hänga ifrån sig jackorna. Om du väljer en hatthylla, garderob eller krokar på väggen är en smaksak. Finns det barn i familjen kan du hänga upp särskilda krokar på lite lägre höjd så att de själva kan hänga av sig sina ytterkläder.

5) En hall utan god belysning känns både dyster och ovälkomnande. Satsa på riktigt bra lampor!

Pssst! Den häftiga hallen finns hemma hos härliga inredaren Jon Eliasson. Läs mer om den på DN Bostad.

Annonser
Taggad ,

2 thoughts on “5 inredningstips för hallen

  1. Marie skriver:

    Jättefina tips… ett annat tips kan vara hylla för förvaring ovanför ytterdörren. Jag längtar efter tips om badrummet, det är så svårt om man har en liten budget och inte kan börja kakla om osv..

  2. Kvadratsmart-Maria skriver:

    Vilket bra tips! Man tänker sällan på att utnyttja utrymmet ovanför ytterdörren.

    Jag lovar att komma med några fina budgettips till badrummet snart. Just nu brottas jag med uppkopplingen from hell och har lite svårt att blogga, men skam den som ger sig;) Håll utkik!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Annonser
%d bloggare gillar detta: