Friskt vågat…

Måste bara dela med mig av några inspirerande bilder från ett compact living-hem med två små sovrum. Inredaren Adrienne Chinns uppgift var att skapa ett hem där ägarnas moderna konstsamling kom till sin rätt. Istället för att låta konstverken ta all uppmärksamhet i rummen fångade Chinn upp tavlornas färger i resten av inredningen och lät det tydliga formspråket återkomma i lägenhetens inredning. Friskt vågat, hälften vunnet heter det ju och det gäller även den här gången.

Översiktsbild av vardagsrumsdelen.

Detaljer i orange håller ihop de olika rumsdelarna i den öppna planlösningen.Orangea detaljer håller ihop den öppna planlösningen med vardagsrumsdel, matgrupp och kök. 

 

Orangea tapeter bakom glas ger ett läckert stänkskydd i köket. Inglasade tapeter i orange skapar blir läckra stänkskydd i köket. Valet av enkla men stilsäkra köksluckor och handtag skapar rymd i det begränsade utrymmet. 

 

Det lilla badrummet har många kvadratsmarta lösningar.Badrummet har flera kvadratsmarta detaljer. Den genomskinliga duschdörren i glas ger badrummet flärd utan att stjäla någon visuell plats. Inbyggda förvaringsnischer skapar välkommet förvaringsutrymme och valet av genomskinliga hyllplan gör att det inte känns överbelamrat. Generös belysning och en stor spegel ovanför tvättstället är andra effektiva sätt att förstärka känslan av yta.

 

Det lilla badrummet har flera kvadratsmarta detaljer.

Få saker får badrum att kännas så instängda och trånga som blöta och illaluktande handdukar. Genom att installera en handdukstork kommer man smidigt runt problemet och gör dessutom badrummet mer välordnat. Ett tips är att välja en handdukstork som värms upp genom varmvatten som leds genom det. På så vis kostar inte uppvärmning någonting extra i form av el, men du kan ändå vara säker på att kunna torka dig med en varm handduk när du duschat färdigt. Fiffigt! 

En lågt placerad spegel på framstidan av badkaret gör att rummet känns betydligt större än vad det är. En fördel med den låga placeringen är att man inte behöver se sin egen spegelbild hela tiden medan man rör sig inne i badrummet, vilket är en fördel.

Kika in på Great interior design för att se fler bilder från lägenheten.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Annonser
%d bloggare gillar detta: