Osexig men oumbärlig

Vissa uppfinnare skulle jag vilja ge en lång, lång kraaaam för att de lägger tid och kraft på att ta fram produkter som är sjukt osexiga och tråkiga att titta på men som gör livet ofantligt mycket lättare att leva.

Jag har ingen aning om vem som är hjärnan bakom vakuumpåsarna från Smarta saker, men personen ifråga är helt klart värd en rejäl omfamning. Med hjälp av vakuumpåsarna kan man suga ut all överflödig luft med dammsugaren och få fina små paket för prylarna. Då man tar ut luften ur påsen minskar volymen med upp till 75 procent, vilket gör det möjligt att förvara kläderna mer effektivt. Perfekt för trångbodda som vill stuva undan sport- eller säsongskläder. Så tack, du okände välgörare. Och kraaam!

Vakuumpåsen från Smarta saker

Foto: Smarta saker

Annonser

4 thoughts on “Osexig men oumbärlig

 1. Erna skriver:

  Har faktiskt provat dessa själv. Jag rekommenderar att du använder dem till täcken , kuddar och liknande som annars kräver stort utrymme. Erna

 2. Kvadratsmart-Maria skriver:

  Kalasbra tips! Tack:)

 3. petchie skriver:

  Jättepraktiska! Vi bodde i fuktiga Karibien i tre år och våra vinterkläder hade inte mått särskilt bra om de inte ”bott” i våra SpaceBags. Även praktiskt när vi skulle flytta tillbaka till Europa, allt tog mindre plats i flyttlådorna och luktade nytvättat när vi packade upp. Enda grejen är att det verkar som resåren / gummibanden i vissa strumpor och byxor har släppt – alltså inte gått sönder utan bara tappat sin elasticitet. Märkligt!
  Men som sagt, för vinterkläder, täcken och kuddar är det jättebra. Ingen fara att förvara i fuktiga källar- och vindsförråd.

 4. Kvadratsmart-Maria skriver:

  Petchie: Aj då, det lät ju inget vidare med strumpor och byxor som mist elasticiteten. Ska ha det i åtanke. När du berättade det kom jag osökt att tänka på en kompis baddräkt som tappade all resår när vi skulle ge oss ut i badhuset. Oj oj… Kan säga att vi var stammisar i bubbelpoolen den dagen:D

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Annonser
%d bloggare gillar detta: