Tiny House Movement

 

Tiny House Movement är, precis som namnet antyder, en rörelse för människor som vill minska sin levnadsyta. Många av dem gör av hänsyn till miljön, andra för att få mer tid och större ekonomisk frihet. Husen de bor i är oftast inte mer än omkring 40 kvm, men ändå fullt fungerande hem. Däremot skiljer de sig åt både när det gäller utseende, byggnadsmaterial och planlösningar. På internet finns massor av inspirerande bloggar som behandlar ämnet och som också innehåller en rad tips för den som är intresserad av compact living.

På bloggen The Tiny Life hittade jag det snyggaste huset hittills i genren. Den lilla stugan har anpassats efter naturen i närheten av Washington och är helt byggd av återvunnet och miljövänligt byggmaterial. 

Trots att det bara är 55 kvm stort har det plats för två sovrum, badrum, vardagsrum och kök. Det stora fönstren ger ett generöst ljusinsläpp som gör att huset känns betydligt större. 

 

De glastäckta väggarna går att öppna. De stora fönstren och spännande vinklarna gör att det känns som att huset öppnas upp mot naturen. Dessutom gör det att huset känns större än vad det är. 

 

Köket är utrustat med alla bekvämligheter som krävs i ett modernt hem. 

 

 

 

Fler bilder på huset finns här.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Annonser
%d bloggare gillar detta: