Ringar på bordet

Nu ska ni få vara med om ett experiment! Sedan några år tillbaka har jag ett oljat teakbord som köksbord. Oljad teak är nog det snyggaste jag vet i träväg, men jösses vad opraktiskt det är! Minsta lilla kvarglömda vattendroppe lämnar ett fult vitt märke på ytan, för att inte tala om hur det ser ut efter fuktiga koppar och glas…

Jag har tröttnat på att hålla efter bordet och ska bara åtgärda de fläckar som blivit innan jag lackar det för att få en mer hållbar yta. Tidigare har jag provat det gamla husmorstricket att gnida fläckarna med matolja och aska. Det funkade sådär.

Nu har jag försett mig med Ring remover som enligt beskrivningen på burkens baksida ska kunna ta bort de flesta ljusa vatten- eller värmeringar på alla polerade ytor.

Låter nästan för bra för att vara sant, så vi gör ett försök!

 

Först en före-bild som visar hur bordsskivan ser ut med de vita missfärgningarna. Inte kul alls.

 

Jag börjar med att skaka flaskan kraftigt och dränker därefter in en luddfri trasa med vätskan.

 

Efter det är det bara att gnugga, gnugga och gnugga den missfärgade ytan. Enligt burken ska man gnugga ”energiskt” och jag kan intyga att det krävs en frenetisk insats innan ringen försvinner! Efter det låter man ytan torka ett tag innan man polerar upp glans med en torr trasa…

 

…och titta! Nu är ytan så fin att man knappt kan se vart vattenringarna har varit! Fantastiskt! Nu ska jag bara lacka bordet så kommer det att bli som nytt. 

5 tankar om “Ringar på bordet

  1. Anki skriver:

    Toppentips! Jag älskar teakmöbler men de blir som sagt lätt missfärgade. Var hittade du ring removern?

  2. Jacqueline skriver:

    gud vad underbart! jag trodde att mitt skrivbord var förstört forever, tack för det här tipset, guld värt!

  3. Kvadratsmart-Maria skriver:

    Anki: Köpte ring removern på en färghandel, har för mig att det var Colorama. Burken med 125 ml kostade cirka 150 kronor.

    Jacqueline: Förstår precis! Själv hade jag nästan gett upp hoppet om mitt köksbord. Hoppas att det här funkar lika bra för dig och ge inte upp även om du måste gnugga vansinnigt länge på fläcken;)

  4. effy skriver:

    Jag gör likadant nästan. Fast med majonnäs. Ett fett lager som får ligga ett tag och sen polera bort. Brukar funka alldeles toppenbra. Och lite billigare i inköp. 🙂

    • Kvadratsmart-Maria skriver:

      Det där tipset har jag aldrig hört tidigare! Något att testa när min burk tagit slut:D Tack!

Lämna en kommentar