Blommande hem

Antalet krukväxter ökar stadigt i lägenheten. Jag älskar att få saker att växa, att se hur jag med enkla medel kan få mina blommor att trivas bättre. Efter att ha läst lite mer om feng shui visar det sig vara en bra manöver. Enligt den kinesiska läran är det bra att ha många olika växter på de flesta ställen i hemmet. De gör atmosfären friskare och mer levande. 

Generellt kan man säga att växter med spretiga blad är lämpliga att ställa på platser där man vill öka energiflödet. Blommor med rundade blad bidrar däremot till en lugnare atmosfär. I några situationer är det extra bra att placera ut växter: 


I inåtvända hörn förhindrar de stagnation genom att stimulera chi att cirkulera. Växter med långa smala och spetsiga blad är mest effektiva.

Vid utskjutande hörn. Vassa, utskjutande hörn bör undvikas i hemmet. Enligt Feng shui stör den så kallade skärande chin som hörnen ger upphov till din egen energi och kan göra dig desorienterad och förvirrad. Därför är det bra att ställa buskiga växter med runda blad framför hörnen för att dämpa effekten. 

I långa korridorer kan man bromsa chi genom att ställa ut buskiga växter i zick zack. 

Källa: Inred ditt hem med praktisk Feng shui av Simon Brown.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Annonser
%d bloggare gillar detta: