Naturlig gödning

Idag har jag plockat brännässlor och lagt i blöt ute på balkongen. Om tre dagar ska jag späda vätskan så att den får samma färg som te och använda den som naturligt gödningsmedel till mina blommor. Jag hittade tipset i en tidning och blev själaglad eftersom jag inte velat göda de växter jag ska äta av. Dessutom känns det mycket bättre att använda gödning som är helt naturlig istället för den man köper på flaska.

 

Förhoppningen är att det ska få mina pelargoner att ta fart på allvar. De är frodigare än någonsin, mycket beroende på glaskuporna jag köpt åt dem på Åhléns. Kuporna fungerar som miniväxthus och gör att sticklingarna ser riktigt fina ut även innan de vuxit till sig.

Annonser

6 thoughts on “Naturlig gödning

 1. Jacqueline skriver:

  bra tips! mina sticklingar är lite långsamma så jag skall nog testa det där! 😀

 2. Det funkar jättebra med nässelvatten. Blandningen luktar dock rätt illa :).

  Jag brukar variera mellan nässelvatten och hönsskit som finns att köpa på påse. Trot eller ej men det luktar faktiskt godare än nässelvattnet!

 3. Maria skriver:

  Haha, jag älskar att vi blivit nördar på varsitt håll – jag på bakverk och du på blommor! Pelargonen ser superfin ut, och jag ser fram emot att se de nya krukhållarna på väggen också!

 4. Erna skriver:

  Nu har du verkligen kommit igång. Janne har oxså fått tipset av en granne men man bör vara försiktig så inte gödselvattnet blir för kraftigt. Använd 1-2 dl nässelvatten till 10 l vatten.
  Var rädd om plantan den ser fin ut!

 5. Kvadratsmart-Maria skriver:

  Kajsa: Oj oj, jag har ett traumatiskt minne av när min pappa gödslade odlingarna med hönsskit som förmodligen inte hade torkat ordentligt innan. Stanken över nejden var obeskrivlig… Om nässelvattnet luktar VÄRRE så är det safe att säga att jag inte kommer att ta några popularitetspoäng hos grannarna. Men skam den som ger sig!

  Mamma Erna: Tack för tipset om själva doseringen, nu blir det ju inga problem alls.

 6. Kvadratsmart-Maria skriver:

  Jacquelin: Hoppas att det funkar bra!

  Maria: Jaaa du. För några år sedan trodde nog ingen av oss att vi skulle utveckla de här intressena:D Men oj, vad kul det är!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Annonser
%d bloggare gillar detta: