Trångbodd?!


 

”När vi mäter trångboddhet räknar vi att varje hushållsmedlem ska ha ett eget rum och att kök och ett rum till inte är inräknat. Om familjen innehåller gifta/sambo minskar kravet med ett rum. Det betyder att en familj med två vuxna och två barn ska bo i fyra rum och kök för att inte räknas som trångbodda.”

 

Ovanstående text är hämtat från siten compacthome.net och gränsdragningen för trångboddhet är från slutet av 70-talet. Mycket har hänt mycket sedan dess. Antalet personer som av olika anledningar väljer att bo på liten yta ökar stadigt, särskilt bland ensamstående med barn. Hur man själv väljer att betrakta sitt boende är avgörande för hur väl man finner sig till rätta.

Jag hävdar att man inte behöver vara trångbodd på 27 kvm, precis som man inte nödvändigtvis har gott om utrymme på 127 kvm. Allt handlar om hur välplanerat boendet är och hur man utnyttjar den plats som står till buds. 

Hakar man upp sig på det bristande utrymmet så blir det förstås en kamp. Väljer man istället att se inredningen som en rolig utmaning och roas av att lösa de problem som dyker upp så blir allt så mycket lättare. Som hos Gary Chang i Hong kong.

Gary Chan jobbar som arkitekt och har utnyttjat allt sitt kunnande för att maximera sitt boende på 30 kvadratmeter. Jag fascineras av alla funktioner han fått plats med, för att inte tala om hur uppenbart förtjust han själv är över det han har åstadkommit.Via den här länken som jag hittade på Köpstoppsbloggen kan du se en film från lägenheten. Ta en titt och låt dig inspireras!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Annonser
%d bloggare gillar detta: