Några ord om tavelupphängning II

Tavlor och bilder behöver inte linjera för att se bra ut i grupper. Här är några härligt experimentella tavelarrangemang där man istället skapat sammahängande enheter genom att använda sig av likformade ramar, likartade färger och ett enhetligt upphängningssystem. Resultaten blir utmanande tavelarrangemang som ändå är tilltalande för ögat. Bilden ovan kommer från Living ETC.

 

Foto: Domino

 

Foto: Decorating Visit a casa

Annonser

2 thoughts on “Några ord om tavelupphängning II

 1. kim skriver:

  Hjälp! har en soffa på 4m och en vit vägg bakom. Rummet är ca så lång som soffan är och 3,5 m brett. Vad bör jag hänga up bakom soffan och inte för att rumme tinte skall krympa? Jag vill helst ha hyllot pga förvaringsbrist, men rädd för att det ser kompact ut, har 2,30 i takhöjd. Gör tavlor det luftigare?
  Vill inte ha en spegelvägg heller. HJälp!
  kim

  • Kvadratsmart-Maria skriver:

   Hej Kim! Det är lite svårt att ge råd utan att ha några foton av rummet, men jag kan komma med några tips:) Hyllor stjäl generellt mer ”luft” i rummet än vad tavlor gör eftersom de är mer skrymmande. Ett bra sätt att få dem att bli mindre iögonfallande är att måla dem i samma färg som väggen bakom så att de smälter in mer i den. Hyllplan på konsoller känns också mindre kompakta. En kaxig lösning kan vara att sätta upp hyllor i form av fristående fack på väggen. De gör att det känns luftigt men skapar ändå välbehövligt förvaringsutrymme.

   Nu är ju inte takhöjden så låg att du behöver vara orolig för dekoration av den anledningen, utan kan helt klart välja tavlor efter eget huvud. Vill du öka känslan av höjd i rummet ska du satsa på höga, smala ramar på tavlorna. Svartvita bilder funkar alltid, oavsett utrymme och bilder med generös passepartout (vitt papper runt bilden men innanför ramen) omkring ter sig också mindre kompakta. En stor, rejäl tavla som drar blicken till sig kan dock vara ett finfint sätt att dra uppmärksamheten till sig på ett sätt som gör att man inte tänker på rummets storlek i övrigt. Experimentera lite och ta hjälp av någon annan som kan hålla upp tavlorna innan du slår hål i väggen. Då ser man rätt väl hur bilderna påverkar rumsligheten redan på förhand. Lycka till!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Annonser
%d bloggare gillar detta: