Uppåt väggarna

Det lönar sig att tänka utanför ramarna när man ska inreda kvadratsmart. I det här till synes hopplösa hörnet av sovrummet har man satt upp hyllan Iron Mountain av Benjamin Moore i vinkel på väggen. Inget utrymme har gått till spillo då man bemödat sig om att ge plats åt böcker ända upp till taket. Den kontrasterande väggfärgen framhäver dessutom hyllan och gör den till ett snyggt arkitektoniskt inslag i all sin enkelhet. 

Observera också att lägenhetsinnehavaren valt skrivbord och skåp i matchande stil som även de fått fortsätta runt hörnet. Ett skolexempel på hur man gör det bästa av det man har. 

 

En bokhylla med genomgående fack kan användas som rumsavdelare om den ställs på tvären i rummet. Jag har själv använt mig av den lösningen i flera av mina lägenheter och tycker att den har flera fördelar.

Fyller man inte alla facken med böcker tillåter den ett bra ljusgenomsläpp och ger ett relativt luftigt intryck. Är inte böckerna så breda kan man dessutom ställa in böcker från båda håll i hyllan, vilket gör att man får plats med så många fler än om man valt att ställa hyllan mot väggen. 

Jag hittade den här bilden hos Squirrels & tea men där fanns tyvärr inga uppgifter om vart man kan köpa hyllan. Ikea har emellertid en liknande modell

 

Vill man istället skapa hyllmetrar som inte är så iögonfallande kan man välja hyllor i samma färg som väggarna. Det är ett trick som ”trollar bort” känslan av att de är skrymmande.

Jag är ett stort fan av platsbyggda hyllor från golv till tak som sväljer mycket böcker. Det här fina exemplet kommer från Sköna hem. Jag gillar hur man brutit av bokväggen med några tavlor alldeles intill dörröppningen. De blir ett vackert blickfång och drar till sig uppmärksamheten från de belamrade väggarna. Ett smart sätt att ytterligare minska upplevelsen av att man faktiskt befinner sig i ett litet rum. 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Annonser
%d bloggare gillar detta: